Δ.Έδεσσας

Το Μεγάλο μας Τσίρκο

784Προβολές

Συλλόγου Καρκινοπαθών Έδεσσας και Περιχώρων

Εδεσσα  θέατρο της Γαβαλιώτισσας την Παρασκευή 28 Ιουνίου 2019 και το Σάββατο 29 Ιουνίου 2019 στις 9 .00 μ.μ.

Στο Θέατρο υπάρχει μια αρχή.

Το Θέατρο αν και Τέχνη εφήμερη, είναι και Τέχνη επίκαιρη.

Είναι μια συνομιλία. Είναι μια συνδιάλεξη των καλλιτεχνών με τους θεατές. Όταν υπάρχουν δύσκολες εποχές, το θέατρο αφήνει τα κλασικά έργα του και καλείται να αντιμετωπίσει το παρόν. Αυτός είναι και ένα λόγος που  είναι η πιο ζωντανή τέχνη. Απαντάει στην ανάγκη του κοινού εκείνη την ώρα, τη δεδομένη χρονική συγκυρία.

Το Θέατρο όπως και κάθε μορφής τέχνης ευαισθητοποιεί και βοηθάει στην συνειδητοποίηση της πραγματικότητας.  Και κάθε εποχή γεννά τα θεατρικά έργα που έχει ανάγκη.

Έτσι και το θεατρικό έργο του Ιάκωβου Καμπανέλλη , το «Μεγάλο μας Τσίρκο», έγραψε ιστορία όταν ανέβηκε από τον θίασο Καρέζη – Καζάκου.  Το έργο διατρέχει με σατιρικό, αλλά και δραματικό τρόπο την ιστορία της Ελλάδας, εστιάζοντας στην νεότερη από την Τουρκοκρατία και τα χρόνια του Όθωνα, έως τη Μικρασιατική καταστροφή και τη γερμανική κατοχή.  Η ιστορία μας μελοποιημένη από τον Σταύρο Ξαρχάκο και τραγουδισμένη από τον Νίκο Ξυλούρη.

Η τέχνη από την άλλη μεριά καθρέφτης της κοινωνίας που την παράγει είναι. Εκπορεύεται από τις ανάγκες της και καλείται να τις υπηρετήσει. Στέκεται κριτικά απέναντί τους, τις  ανασυνθέτει  και τις αναπλάθει. Τις  εντοπίζει, τις αναγνωρίζει, τις αφουγκράζεται και ενίοτε τις καλύπτει.

Έτσι και η θεατρική ομάδα re-act του Συλλόγου Καρκινοπαθών Έδεσσας και Περιχώρων  παλλόμενη σε αυτό το δίπολο, για την νέα θεατρική περίοδο ετοίμασε το «Μεγάλο μας Τσίρκο» του Ιάκωβου Καμπανέλλη σε συνεργασία με το Νέο Ωδείο Έδεσσας με μια σαφή στόχευση. Όλα τα έσοδα της παράστασης θα παραχωρηθούν στον Ξενώνα φιλοξενίας Καρκινοπαθών που σχεδιάζεται να δημιουργηθεί στην Θεσσαλονίκη

Σας περιμένουμε λοιπόν στο θέατρο της Γαβαλιώτισσας την Παρασκευή 28 Ιουνίου 2019 και το Σάββατο 29 Ιουνίου 2019 στις 9 .00 μ.μ. γιατί

“τέλος ένιωσα κι ας πα’ να μ έλεγαν τρελό

πως από ‘να τίποτα γίνεται ο Παράδεισος”

σας καλούμε να φτιάξουμε μαζί  Παράδεισο από ένα τίποτα…

 

 

 

 

Κάντε το σχόλιο σας

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.