Ειδήσεις

Το νέο σύστημα αδειών οδήγησης

1.2kΠροβολές

Ρυθμίσεις για την κυκλοφορία φορτηγών και ρυμουλκούμενων οχημάτων:

Ειδικότερα:

-Επιτρέπεται η θέση σε κυκλοφορία περισσότερων του ενός ρυμουλκούμενων ή ημιρυμουλκούμενων για κάθε ρυμουλκό ι.χ. σύμφωνα με υπουργική απόφαση.

-Καταβάλλεται εφάπαξ εισφορά υπέρ του Δημοσίου που ορίζεται στο ποσό των 0,05 ευρώ ανά χιλιόγραμμο και μπορεί να αναπροσαρμόζεται με υπουργική απόφαση, για τη θέση σε κυκλοφορία κάθε ρυμουλκούμενου πέραν του πρώτου, με το οποίο τέθηκε σε κυκλοφορία και το ρυμουλκό.

-Επίσης, προβλέπεται ότι σε περίπτωση ανανέωσης άδειας οδήγησης, με χρονικό περιορισμό για ιατρικούς λόγους πριν από τη συμπλήρωση του 65ου έτους της ηλικίας, δεν καταβάλλονται το ποσό των 50 ευρώ ανανέωσης δικαιώματος οδήγησης καθώς και το πάγιο τέλος χαρτοσήμου και η εισφορά υπέρ τρίτων.

Στην ίδια τροπολογία προβλέπεται ακόμα ότι, με κοινή υπουργική απόφαση καθορίζονται:

-Οι διοικητικές κυρώσεις για τις παραβάσεις της εθνικής και ευρωπαϊκής νομοθεσίας στην περίπτωση που διαπράττονται με φορτηγά, ρυμουλκούμενα και ημιρυμουλκούμενα οχήματα

-Τα μέτρα περιορισμού της κυκλοφορίας φορτηγών αυτοκινήτων στο οδικό δίκτυο της χώρας.

Τέλος, προβλέπεται ότι στους πόρους της Ανώνυμης Εταιρείας «ΑΝΑΠΛΑΣ ΑΘΗΝΑΣ Α.Ε.» περιλαμβάνονται εφεξής και η επιχορήγηση από τον τακτικό προϋπολογισμό του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών και όχι μόνο επιχορήγηση από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων.

Ο υπουργός Υποδομών έκανε δεκτή και τροπολογία του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτη Βαρδάκη για προσλήψεις οδηγών και μηχανοδηγών μέσω ΑΣΕΠ για την κάλυψη άμεσων αναγκών σε Ο.Α.Σ.Θ και ΟΣΕ.

Κάντε το σχόλιο σας

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.