Πολιτική

Το Τμήμα Μουσειολογίας στην Έδεσσα

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
1.4kΠροβολές

Θεοδώρα Τζάκρη: Η αναστολή των Προγραμμάτων Διετούς Φοίτησης  ρίχνει τους νέους σπουδαστές στην αγκαλιά των ιδιωτικών ΙΕΚ

 Ευελπιστούμε το Τμήμα Μουσειολογίας στην Έδεσσα να μην έχει την τύχη της Νομικής Σχολής στην Πάτρα

Δεν πάει ούτε ένας μήνας από τότε που η Ιδιωτική Κυβέρνηση της Δεξιάς ανέλαβε τα νέα της καθήκοντα και, ήδη, έχει φροντίσει να καταστήσει ξεκάθαρο σε όλους τον τρόπο με τον οποίο σκοπεύει να κυβερνήσει και την πολιτική κατεύθυνση στην οποία προτίθεται να κινηθεί.

 

Το ότι η Νέα Δημοκρατία εχθρεύεται τη δημόσια δωρεάν παιδεία, δεν είναι κάτι άγνωστο και πρωτοφανές. Παραδοσιακά, η Δεξιά βρίσκεται απέναντι από κάθε διεκδίκηση για ένα καλύτερο και ποιοτικότερο δημόσιο πανεπιστήμιο. Πάγια στόχευση της παρέας του κ. Μητσοτάκη που κυβερνά τη χώρα είναι η αποδυνάμωση και η υποβάθμιση των δημόσιων ιδρυμάτων, έτσι ώστε να ανοίξει ο δρόμος για την προέλαση και την κατάληψη της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης από τα ιδιωτικά πανεπιστήμια.

Φαίνεται πως δεν έφτανε η εξαγγελία της Υπουργού Παιδείας, από τις πρώτες, κιόλας, μέρες, για την πρόθεσή της να μειώσει περίπου κατά 30% τις θέσεις εισαγωγής στα δημόσια πανεπιστήμια.

Σήμερα πληροφορηθήκαμε για την απόφαση της ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων να αναστείλει τα διετή προγράμματα των Πανεπιστημίων, για τη δημιουργία των οποίων εργάστηκε τόσο σκληρά η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, κατά την πρόσφατη θητεία της, στην προσπάθειά της για την αναβάθμιση και τη βελτιστοποίηση της επαγγελματικής εκπαίδευσης.

 

Στο πλαίσιο αυτό κατόπιν συνεννόησής μου με τον Πρόεδρο της Διοικούσας Επιτροπής του Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδος κ. Γιώργο Στάμου και όλα τα μέλη της Διοικούσας Επιτροπής  αποφασίστηκε η σύσταση και λειτουργία των εξής Διετών Προγραμμάτων στην Πέλλα: στην Παραλίμνη Γιαννιτσών στον χώρο του Ινστιτούτου Κτηνοτροφίας του ΕΛΓΟ Δήμητρα Τμήμα Τυροκομίας και Γαλακτοκομίας, στην Έδεσσα στο χώρο που θα λειτουργήσει το Πανεπιστημιακό Τμήμα Μουσειολογίας, επίσης στο πλαίσιο του Διεθνούς Πανεπιστημίου, Τμήμα Τουριστικών Επαγγελμάτων,  στη Σκύδρα στον χώρο του ΚΕΓΕ Τμήμα Τυποποίησης και Συσκευασίας Αγροτικών Προϊόντων και Τμήμα Logistics Αγροτικών Προϊόντων και στην Αριδαία Τμήμα Ιαματικών Θεραπειών, τα οποία θα προσέφεραν επαγγελματική κατάρτιση και μετέπειτα επαγγελματική αποκατάσταση σε εκατοντάδες αποφοίτους ΕΠΑΛ.

 

Με τη σκανδαλώδη αυτή απόφαση, εκτός του ότι επιδεικνύεται πρωτοφανής ασέβεια στους θεσμούς, αφού αγνοείται επιδεικτικά η πρόθεση των Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων να λειτουργήσουν τα διετή προγράμματα, βάλλονται δυσθεώρητα χιλιάδες απόφοιτοι ΕΠΑΛ, οι οποίοι, ενώ θα φοιτούσαν δωρεάν σε αυτά, τώρα πέφτουν στην αγκαλιά ιδιωτικών ΙΕΚ, αμφιβόλου ποιότητος,  οι ιδιοκτήτες των οποίων τρίβουν ήδη τα χέρια τους, περιμένοντας να αφαιμάξουν οικονομικά τα νέα παιδιά και τις οικογένειές τους,  που κατ’ ανάγκη θα βρεθούν στην πόρτα τους.

 

Ελπίζω η κ. Κεραμέως να μην επιφυλάσσει την ίδια μοίρα και για το Τμήμα Μουσειολογίας που σε συνεννόηση με τον Υπουργό Παιδείας κ. Γαβρόγλου ιδρύσαμε στην Έδεσσα,  που ξαναέβαλε την Πέλλα στο χάρτη της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης της χώρας, από τον οποίο την είχε βίαια απεντάξει η κυβέρνηση του κ. Σαμαρά.

 

Δε χωρά αμφιβολία. Η Ιδιωτική Κυβέρνηση της Νέας Δεξιάς βρίσκεται σε εντεταλμένη υπηρεσία για την ιδιωτικοποίηση του Κράτους. Για τη δημιουργία μιας χώρας με ιδιωτική παιδεία, ιδιωτική υγεία και ιδιωτική Διοίκηση, μιας Ελλάδας βγαλμένης από τα όνειρα των κρατικοδίαιτων μεγαλοεπιχειρηματιών που περιμένουν να αλώσουν τα πάντα με την άδεια και την προτροπή των πολιτικών τους υπαλλήλων.

Δε θα σας περάσει κύριοι και κυρίες της ΝΔ.

Θα μας βρείτε απέναντί σας στα σχέδιά σας για τον ευτελισμό και την αποδυνάμωση της Δημόσιας Παιδείας.-

 

Κάντε το σχόλιο σας

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.