Δ. Σκύδρας

Υλοποίηση του θεσμού «ΣΚΥ-ΔΡΑση για το βιβλίο 2021»

595Προβολές

   Ο μήνας Απρίλιος είναι ένας ξεχωριστός μήνας για το βιβλίο σ΄όλον τον κόσμο κι αυτό για δύο συγκεκριμένους λόγους:

ο πρώτος λόγος είναι η καθιέρωση της 2ας Απριλίου ως Παγκόσμιας Ημέρας Παιδικού Βιβλίου, και

ο δεύτερος λόγος είναι η καθιέρωση της 23ης Απριλίου ως Παγκόσμιας Ημέρας Βιβλίου και Πνευματικών Δικαιωμάτων.

Με αφορμή τα παραπάνω ο Δήμος Σκύδρας σε συνεργασία με το Νομικό του Πρόσωπο τον «Ενιαίο Φορέα Αλληλεγγύης Κοινωνικής Πολιτικής Παιδείας – Ε.Φ.Α.Κ.Π.Π.» έχει καθιερώσει την υλοποίηση, μέσω της Δημοτικής Βιβλιοθήκης, του θεσμού «ΣΚΥ-ΔΡΑση για το βιβλίο» που σκοπό και στόχο έχει τη στήριξη της διάδοσης και της προαγωγής του βιβλίου και της φιλοαναγνωσίας.

Αναφορικά με τη Δημοτική μας Βιβλιοθήκη ας σημειωθεί ότι διαθέτει την ολοκληρωμένη διαδικτυακή υπηρεσία openABEKT που προσφέρει τη δυνατότητα σε κάθε ενδιαφερόμενο, μέσω της ηλεκτρονικής διεύθυνσης skydralib.openabekt.gr, να έχει πρόσβαση και να περιηγηθεί τον κατάλογο των βιβλίων της Δημοτικής Βιβλιοθήκης και ταυτόχρονα ν΄αποκτά σχετικά στοιχεία και πληροφορίες για τα καταγεγραμμένα βιβλία.

Η φετινή «ΣΚΥ- ΔΡΑση για το βιβλίο» – δυστυχώς πέρσι δεν πραγματοποιήθηκε λόγω των αυστηρών μέτρων για την αντιμετώπιση της διάδοσης της νόσου του κορωνοϊού – είναι αφιερωμένη στη διακοσιοστή επέτειο της Ελληνικής Επανάστασης του 1821.

Στο πλαίσιο, λοιπόν, της ΣΚΥ- ΔΡΑσης 2021 θα πραγματοποιηθεί η εξής εκδήλωση στην οποία προσκαλούμε να συμμετάσχει κάθε συμπολίτης και κάθε ενδιαφερόμενος με τον εξής τρόπο: σ΄ένα λευκό χαρτί μεγέθους μισής σελίδας Α4 ( φωτοτυπίας) να σημειώσει τα στοιχεία του, δηλαδή, ονοματεπώνυμο, διεύθυνση, τηλέφωνο κι εάν πρόκειται για μαθητή να προσθέσει και το σχολείο στ΄οποίο φοιτά. Από κάτω να γράψει τρία ονοματεπώνυμα προσώπων/μορφών που σχετίζονταν με την Ελληνική Επανάσταση του 1821.

Το συμπληρωμένο αυτό χαρτί θα πρέπει ν΄αποσταλεί ή να παραδοθεί στο Δήμο Σκύδρας και θ΄αντιστοιχεί σε λαχνό συμμετοχής στην κλήρωση που θ΄ακολουθήσει διεκδικώντας δωρεάν βιβλία που αναφέρονται στην Εθνική Παλιγγενεσία.

Η κατάθεση των συμμετοχών ξεκινάει την Παρασκευή 2 Απριλίου κι ολοκληρώνεται την Παρασκευή 23 Απριλίου 2021. Σε κάθε άτομο αντιστοιχεί μία συμμετοχή η οποία μπορεί ν΄αποσταλεί – κατατεθεί και ηλεκτρονικά.

Αρμόδια στελέχη για πληροφορίες και για παραλαβή των συμμετοχών είναι:

  • η Ελένη Παπαδοπούλου (Δημοτική Βιβλιοθήκη Σκύδρας),τηλ.:2381351860, ηλεκτρονική διεύθυνση:librarysk@skydra.gov.gr
  • ο  Δημήτρης Αλεξανδρίδης ( Δημαρχείο),τηλ.2381351802,

ηλεκτρονική διεύθυνση:gra.dimarxou@skydra.gov.gr

Στηρίζουμε και προάγουμε τη γνώση και την παιδεία – Τιμάμε, δοξάζουμε και διδασκόμαστε από την Ηρωική Επανάσταση του 1821!

 

 

                                                                            Η Δήμαρχος Σκύδρας

                                                                             Κατερίνα Ιγνατιάδου

Κάντε το σχόλιο σας

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.