Αγροτικά

ΥΠΑΑΤ: 6μηνη παράταση στην προθεσμία για επενδύσεις στη μεταποίηση εμπορία ή και ανάπτυξη γεωργικών προϊόντων

491Προβολές

Το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, λαμβάνοντας υπόψη τις συνέπειες της πανδημίας COVID-19  και την ανάγκη επέκτασης των  έκτακτων μέτρων που είχαν ληφθεί, προκειμένου να καταστεί δυνατή η υλοποίηση των επενδυτικών σχεδίων στο πλαίσιο του Υπομέτρου 4.2 «Στήριξη για επενδύσεις στη μεταποίηση, εμπορία ή και ανάπτυξη γεωργικών προϊόντων» του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ) της Ελλάδας, περιόδου 2014-2020, προβαίνει  στην 9η   τροποποίηση της ΥΑ 593/2017 και  ανακοινώνει:

  • Οριζόντια παράταση της καταληκτικής  προθεσμίας υποβολής της αίτησης πρώτης πληρωμής των δικαιούχων για την 31-10-2021

Με την απόφαση του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Σπήλιου Λιβανού και του Υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Γιάννη Οικονόμου, διευκολύνονται οι δικαιούχοι που υλοποιούν επενδύσεις στη Μεταποίηση και Εμπορία Γεωργικών Προϊόντων και χρηματοδοτούνται από το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης (2014-2020).

Με την προαναφερόμενη τροποποίηση το ΥΠΑΑΤ ανταποκρίνεται άμεσα στην αντιμετώπιση των συνεπειών της πανδημίας για τις επιχειρήσεις και την αγροτική οικονομία  επιδιώκοντας:

    • την  διασφάλιση  της  απορροφητικότητας  κατά την διαδικασία της υλοποίησης των επενδυτικών σχεδίων, ώστε  να αποφευχθεί η απώλεια  πόρων από την Ευρωπαϊκή Ένωση.
    • την ενθάρρυνση των επενδυτών να υλοποιήσουν τις εγκεκριμένες επενδύσεις τους σε μια δύσκολη περίοδο ώστε  να συμβάλλουν αποφασιστικά στην σταδιακή αποκατάσταση του οικονομικού κλίματος, την επανεκκίνηση της αναπτυξιακής διαδικασίας και την τόνωση της απασχόλησης.

Η ηγεσία του ΥΠΑΑΤ με μια σειρά μέτρων και αποφάσεων επιβεβαιώνει  τη σαφή  δέσμευση και  τον προσανατολισμό της Κυβέρνησης και του Υπουργείου για την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας, τη δημιουργία νέων θέσεων απασχόλησης, την αύξηση της προστιθέμενης αξίας, την ασφάλεια  και την εξωστρέφεια των αγροτικών μας προϊόντων.

Κάντε το σχόλιο σας

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.