ΑγροτικάΚεντρική Μακεδονία

«Υποβολή αιτήσεων στα πλαίσια υλοποίησης του προγράμματος για τη βελτίωση των συνθηκών παραγωγής και εμπορίας των προϊόντων της μελισσοκομίας για το έτος 2021»

818Προβολές

Η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Π.Ε. Πέλλας και το Κέντρο Μελισσοκομίας Κεντρικής Μακεδονίας στα πλαίσια του προγράμματος για τη βελτίωση των συνθηκών παραγωγής και εμπορίας των προϊόντων της μελισσοκομίας έτους 2021, σας ενημερώνει τα ακόλουθα : Όσοι μελισσοκόμοι δεν έχουν υποβάλει αίτηση και  δικαιολογητικά για την ένταξή τους στα προγράμματα μελισσοκομίας  για τις δράσεις   3.1 «Εξοπλισμός για τη διευκόλυνση των μετακινήσεων» (αντικατάσταση κυψελών – προμήθεια μεμονωμένων κινητών βάσεων κυψελών) έτους 2021 και 3.2 «Οικονομική στήριξη της νομαδικής μελισσοκομίας» (μετακινήσεις μελισσοσμηνών) έτους 2021, μπορούν να τα υποβάλουν στο Κέντρο Μελισσοκομίας Κεντρικής Μακεδονίας στη Θεσσαλονίκη έως τις 10/2/2021 ή στην ΔΑΟΚ Πέλλας για διευκόλυνση αυτών.

 

Τα απαιτούμενα δικαιολογητικά για την Δράση 3.1 «Εξοπλισμός για τη διευκόλυνση των μετακινήσεων» (αντικατάσταση κυψελών – προμήθεια μεμονωμένων κινητών βάσεων κυψελών) είναι:

Αίτηση ένταξης στο πρόγραμμα και σχετική Υπ. Δήλωση, Φωτοτυπία βιβλιαρίου τραπέζης (αριθμός λογαριασμού), Τιμολόγιο αγοράς κυψελών με εξοφλητική απόδειξη και αποδεικτικό ηλεκτρονικής πληρωμής (ημερομηνία αγοράς κυψελών έως 20/5/21).

 

Δικαιούχοι του προγράμματος είναι οι μελισσοκόμοι που έχουν στην κατοχή 20 κυψέλες και άνω σύμφωνα με το οποίο δικαιούνται να αντικαταστήσουν το 10% από τις κατεχόμενες κυψέλες (όσες αναγράφονται στη δήλωση διαχείμανσης ή στη θεώρηση του Μ.Β από τον 9ο έως τον 12ο  μήνα), με κυψέλες  πλήρης  (γονοφωλιά). Επιπλέον για  πρώτη χρονιά οι μελισσοκόμοι δικαιούνται να ενισχυθούν και για την προμήθεια μεμονωμένων κινητών βάσεων κυψελών (ξύλινων ή πλαστικών), σε ποσοστό 20% από τις κατεχόμενες.

 

Οι μελισσοκόμοι που έχουν είδη υποβάλλει αίτηση για το πρόγραμμα αντικατάστασης κυψελών έτους 2021 δεν χρειάζεται να υποβάλλουν νέα αίτηση για την αγορά των κινητών βάσεων . Θα πρέπει όμως να προσκομίσουν τα παραστατικά αγοράς κυψελών αντικατάστασης (ως κυψέλη πλήρης 10%), και αγοράς κινητών πάτων (20% πλαστικούς ή ξύλινους ) με τα αποδεικτικά εξόφλησης αυτών, προκειμένου να ενισχυθούν.

Το ποσό της ενίσχυσης θα οριστεί με την έκδοση σχετικής υπουργικής απόφασης και θα εξαρτάται από τον αριθμό των συμμετεχόντων στις δράσεις.  Η κατάθεση των παραστατικών μπορεί να γίνει στην είσοδο της Π.Ε. Πέλλας  έως 31  Μαρτίου ή να σταλούν  ταχυδρομικά στο Κέντρο Μελισσοκομίας Κεντρικής Μακεδονίας έως τις 20/5/21.

 

Τα απαιτούμενα δικαιολογητικά για την Δράση 3.2 Οικονομική Στήριξη της νομαδικής μελισσοκομίας (μετακινήσεις μελισσοσμηνών) είναι:

2 Αιτήσεις (Υποδείγματα 2 και 5 του προγράμματος) και σχετική Υπ. Δήλωση, Φωτοτυπία βιβλιαρίου τραπέζης ( αριθμός λογαριασμού ), Εκκαθαριστικό της ΔΟΥ (το πιο πρόσφατο), Βεβαίωση επαγγελματία αγρότη ως 20/6/21, Άδεια κυκλοφορίας φορτηγού (αν υπάρχει), Δελτία Αποστολής ή Φορτωτικές: επιλέξιμες μετακινήσεις από 11/2/21 ως 20/6/21

Δικαιούχοι του προγράμματος είναι οι επαγγελματίες αγρότες που έχουν στην κατοχή τους 110 μελισσοσμήνη και άνω, με αγροτικό ακαθάριστο εισόδημα πάνω από 5.000€.

 

Το Κέντρο Μελισσοκομίας έχει τη δυνατότητα να αποστείλει ηλεκτρονικά, σε όποιον μελισσοκόμο το ζητήσει,  τα σχετικά έντυπα. Οι μελισσοκόμοι στη συνέχεια μπορούν να καταθέτουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά είτε ταχυδρομικά, στην παρακάτω διεύθυνση, είτε με email (kmkmakedonias@gmail.com), εκτός από τα τιμολόγια αγοράς κυψελών και αγοράς κινητών πάτων, τα οποία πρέπει να αποστέλλονται πρωτότυπα. Επίσης δίνεται η δυνατότητα οι αιτήσεις να γίνονται μέσα από τον παρακάτω σύνδεσμο του ΥΠΑΑΤ:

http://www.minagric.gr/index.php/el/eservisesmenu-2/aithsh-melissokomikou-mhtroo

 

Ταχυδρομική Δ/νση: Κέντρο Μελισσοκομίας Κεντρικής Μακεδονίας, Τ.Θ. 60705, Θέρμη Θεσ/νίκης Τ.Κ. 57001

Για οποιαδήποτε πληροφορία μπορείτε να απευθύνεστε  στο  Κέντρο Μελισσοκομίας Κεντρικής Μακεδονίας  στους επόπτες μελισσοκομίας κ. Σοφία Βαρτάνη Σοφία και Δρακόντη στα τηλέφωνα 2310 471544, 471110 (εσωτ.101,104) και  στην  Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής της Π.Ε. Πέλλας στην κ. Αικατερίνη Καλαϊτζίδου στο τηλέφωνο 2381351398 ή ηλεκτρονικά στο e-mail:kkalaitzidou@pella.gr

 

 

 

Κάντε το σχόλιο σας

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.