Π.Ε.Πέλλας

Υπογραφή Συμβάσεων Έργων Δημοσίου χαρακτήρα

725Προβολές

 CLLD/ LEADER της ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗΣ ΠΕΛΛΑΣ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗΣΑ.Ε ΟΤΑ

 Στα πλαίσια του ΜΕΤΡΟΥ 19: «TΟΠΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΜΕ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΤΟΠΙΚΩΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ(CLLD/ LEADER)TOY ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ  2014-2020,  ΓΙΑ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΕΡΓΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ΣΤΗΝ Π.Ε. ΠΕΛΛΑΣ ΤΗΣ  ΟΤΔ «ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΠΕΛΛΑΣ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ Α.Ε. Ο.Τ.Α.»-ΥΠΟΜΕΤΡΟ 19.2: «ΣΤΗΡΙΞΗ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ ΔΡΑΣΕΩΝ ΤΩΝ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΩΝ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΜΕ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΤΟΠΙΚΩΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ (CLLD/LEADER)»υπεγράφησαν έξι (6) συμβάσεις έργων μεταξύ της Αναπτυξιακής Πέλλας Αναπτυξιακή Α.Ε. Ο.Τ.Α.και των τεσσάρων (4) Δήμων της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας.

Συγκεκριμένα, σήμερα 22Ιανουαρίου 2020, υπεγράφησανοι εξής συμβάσεις συνολικού προϋπολογισμού1.972.328,58 € .

ΔήμοςΈδεσσας:«Αποκατάσταση και Επανάχρηση κτηρίων πρώην ΚΕΦΟ και Κοινοτικού Καταστήματος Παλαιού Αγίου Αθανάσιου Δήμου Έδεσσας» συνολικού προϋπολογισμού 590.000,00€.

Δήμος Πέλλας:«Αποπεράτωση  αποδυτηρίων σταδίου Αραβησσού» συνολικού προϋπολογισμού 140.404,82€.

Δήμος Σκύδρας :

  • «Ασφαλτόστρωση αγροτικών οδών Δ.Κ. Σκύδρας Τ.Κ. Μαυροβουνίου και οικισμού Σανδαλίου Δήμου Σκύδρας» συνολικού προϋπολογισμού 275.000,00€ και
  • «Ασφαλτόστρωση αγροτικού δρόμου Τ.Κ. Καλής Δάφνης Προφ. Ηλία Δήμου Σκύδρας» συνολικού προϋπολογισμού 287.000,00€.

Δήμος Αλμωπίας :

  • «Ασφαλτόστρωση αγροτικής οδού Άνω Γαρεφείου Δήμου Αλμωπίας» συνολικού προϋπολογισμού 225.000,00€ και
  • «Βελτίωση και ανάπλαση κοινοχρήστων χώρων με την διαμόρφωση παιδικών χαρών, για την εξυπηρέτηση των επισκεπτών του Δήμου Αλμωπίας» συνολικού προϋπολογισμού 454.923,76€.

Ο κ. Κιοσέογλου Ιορδάνης-Γενικός Διευθυντής της εταιρείας και Συντονιστής του τοπικού προγράμματος CLLD/LEADERαφού καλωσόρισε τους Δημάρχους και των τεσσάρων (4) Δήμων της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας,(κ.κΓιάννου Δημήτριο, Στάμκο Γρηγόριο, ΜπάτσηΧρήστο και κα. Ιγνατιάδου Αικατερίνη)ευχήθηκεομαλή, εύρυθμη και αποτελεσματική συνεργασία για την ολοκλήρωση των συμβατικών τους δεσμεύσεων.

Τις έξι (6)συμβάσεις με τους τέσσερις (4) Δημάρχους της Π.Ε. Πέλλας υπέγραψε για την Αναπτυξιακή ΠέλλαςΑναπτυξιακή Ανώνυμη Εταιρεία Ο.Τ.Α. (ΑΝ.ΠΕ Α.Ε.), ο κ. Γιάννου Δημήτριος Πρόεδρος της Ε.Δ.Π.L και του Δ.Σ., ο οποίος αφού ευχήθηκε, δύναμη, ευημερία και πρόοδο για επιτυχή ολοκλήρωση και ανάπτυξη, ανέφερε ότι θα είναι αρωγός και συμπαραστάτης στις προσπάθειές όλων.

Στη συνέχεια εξέφρασε την ικανοποίησή του για το σημαντικό  έργο της ΑΝ.ΠΕ.Α.Ε. και αφού  τόνισε  την μεγάλη σημασία του Τοπικού Προγράμματος CLLD/ LEADER δήλωσε ότι οι δράσεις που πρόκειται να χρηματοδοτηθούν μέσω της Κοινοτικής Πρωτοβουλίας μας δίνουν τη δυνατότητα νααξιοποιήσουμε τα συγκριτικά πλεονεκτήματα  της Πέλλας, τη φυσική και πολιτισμική μας κληρονομιά, την ανάδειξη και προβολή του τοπικού πολιτισμού με τη συμμετοχή των δραστήριων Ο.Τ.Α. της περιοχής μας ώστε να  δημιουργηθεί ένα ξεχωριστό τουριστικό προϊόν .

Η Αναπτυξιακή Πέλλας αποτέλεσε πρότυπο αναπτυξιακής εταιρίας και ξεχώρισε πολλές φορές στις αξιολογήσεις για τα αποτελέσματα και την ποιότητα του έργου της. Το περιβάλλον των ευρωπαϊκών προγραμμάτων είναι έντονα ανταγωνιστικό και, παρά τις δυσκολίες, η Αναπτυξιακή Πέλλας διακρίθηκε για την στρατηγική επιλογή των εταίρων της, την αρτιότητα στην οργάνωση και τον συντονισμό των έργων που διαχειρίστηκε και κυρίως τα αποτελέσματά της. Μέριμνα των στελεχών είναι, τα υλοποιούμενα έργα να καλύπτουν πραγματικές και ουσιαστικές ανάγκες της τοπικής κοινωνίας, καθώς και να συμβάλλουν στο αναπτυξιακό γίγνεσθαιτης Πέλλας. Κάθε ευρώ να «πιάσει τόπο» και να εξασφαλίσει καλύτερες προοπτικές ανάπτυξης για το μέλλον.

Η Αναπτυξιακή Πέλλας ως μια από τις έξι (6) πρώτες ιδρυτικές Αναπτυξιακές στην Ελλάδα, εναρμονίστηκε πλήρως με τις συντεταγμένες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ασπάσθηκε την ελκυστικότητα υλοποίησης ευρωπαϊκών προγραμμάτων και σταθεροποιήθηκε στις πρώτες θέσεις αξιολόγησης από τους αρμόδιους μηχανισμούς υποστήριξης και ελέγχου.

Θέτοντας ωςπροτεραιότητα την συμβολή στην προώθηση της ολοκληρωμένης τουριστικής, οικονομικής και κοινωνικής ανάπτυξης της περιοχής, η Αναπτυξιακή Πέλλας συμβάλλει στην ενίσχυση του βιοτικού επιπέδου των κατοίκων της Πέλλας.

Στηρίζοντας τους θεσμούς που έχουν την δυναμική να συμβάλλουν στην ανάπτυξη, στηρίζουμε τον Νομό μας.

 

Για την ΑΝ.ΠΕ.A.Α.E. Ο.Τ.Α.

  

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ε.Δ.Π.L & Δ.Σ.

ΓΙΑΝΝΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

 

Κάντε το σχόλιο σας

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.