Δ.Έδεσσας

Υπογραφή σύμβασης κοινόχρηστων ποδηλάτων

759Προβολές

Υπογράφτηκε η σύμβαση για την προμήθεια και τοποθέτηση συστήματος κοινόχρηστων ποδηλάτων στην πόλη της Έδεσσας.

Το σύστημα των κοινόχρηστων ποδηλάτων θα διαθέτει τέσσερις σταθμούς, που θα τοποθετηθούν στην περιοχή των Καταρρακτών, στον Σιδηροδρομικό Σταθμό, στο Δημαρχείο και στην πλατεία Ελευθερίας. Οι χρήστες θα μπορούν να εγγράφονται στον σταθμό των Καταρρακτών και στη συνέχεια να χρησιμοποιούν τα ποδήλατα από και προς όλους τους σταθμούς. Το σύστημα περιλαμβάνει ειδικό λογισμικό διαχείρισης και λειτουργίας και φυσικά είναι σχεδιασμένο για τις ανάγκες της Έδεσσας.

Τα κοινόχρηστα ποδήλατα εντάσσονται στο μεγάλο πρόγραμμα της Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης, που χρηματοδοτείται από το ΠΕΠ Κεντρικής Μακεδονίας και περιλαμβάνει επίσης την απομάκρυνση του τοίχου του γηπέδου, του παλιού κλειστού γυμναστηρίου και την ανάπλαση του χώρου, αλλά και δράσεις ηλεκτρονικής προβολής και διευκόλυνσης δημοτών και επισκεπτών, το City Branding, σήμανση, έργα στήριξης της τοπικής αγοράς και δράσεις κοινωνικού χαρακτήρα.

Το πρόγραμμα λειτουργεί συμπληρωματικά με άλλα προγράμματα, όπως είναι η μετατροπή του Κανναβουργείου σε συνεδριακό κέντρο-επισκέψιμο χώρο και το Ανοιχτό Κέντρο Εμπορίου που ο Δήμος Έδεσσας υλοποιεί μαζί με τον Εμπορικό σύλλογο, έχοντας ως τελικό στόχο την ανάπτυξη του τουρισμού και τη στήριξη της τοπικής αγοράς.

 

 

Γραφείο Τύπου

Δήμου Έδεσσας

 

Κάντε το σχόλιο σας

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.