Αγροτικά

Υπογραφή της Διεπαγγελματικής Φρούτων και Πυρηνόκαρπων

847Προβολές

Απόλυτο επιστέγασμα της πρωτοβουλίας του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μάκη Βορίδη να εκσυγχρονίσει το νομικό πλαίσιο των Διεπαγγελματικών Οργανώσεων συνιστά η σύσταση Εθνικής Διεπαγγελματικής Οργάνωσης Φρούτων – Πυρηνόκαρπων και Αχλαδιών.

Το καταστατικό με το οποίο συγκροτείται η συγκεκριμένη Διεπαγγελματική Οργάνωση υπεγράφη την Πέμπτη 12 Μαρτίου στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων από:

  • Την Κοινοπραξία Συνεταιρισμών Ομάδων Παραγωγών Ημαθίας
  • Τον Σύνδεσμο Εκπροσώπησης Αγροτικών Συνεταιρισμών Ν. Πέλλας (ΣΕΑΣ)
  • Την Ένωση Κονσερβοποιών Ελλάδος
  • Τον Σύνδεσμο Εξαγωγέων

Ο Υπουργός, κατά τη διάρκεια της συνάντησης που είχε με τους εκπροσώπους της νεοσύστατης Διεπαγγελματικής Οργάνωσης εξήρε την ιδιαίτερη σημασία του θεσμού στην κατάρτιση στρατηγικής για την προώθηση των αγροτικών προϊόντων της πατρίδας μας και υπογράμμισε την ανάγκη ενίσχυσης της τυποποίησης και της μεταποίησης προκειμένου να διασφαλιστεί το εισόδημα των παραγωγών.

Παράλληλα, ο κ. Βορίδης έκανε σαφές ότι το Υπουργείο θα σταθεί αρωγός στις αποφάσεις της Εθνικής Διεπαγγελματικής Οργάνωσης Φρούτων – Πυρηνόκαρπων και Αχλαδιών, στηρίζοντας με όλα τα μέσα που διαθέτει τις παραγωγικές προσπάθειές της.

Η Υφυπουργός, Φωτεινή Αραμπατζή τόνισε ότι η σύσταση Εθνικής Διεπαγγελματικής Οργάνωσης Πυρηνοκάρπων Φρούτων και Αχλαδιών είναι ένα νευραλγικής σημασίας βήμα για την ενίσχυση της παραγωγής και την τόνωση της εξωστρέφειας αυτού του σημαντικού, για την εθνική οικονομία, κλάδου.

«Ο κοινός στόχος όλων μας  για το άνοιγμα νέων αγορών για τα ποιοτικά προϊόντα μας, την αύξηση της προστιθέμενης αξίας τους και την μεγιστοποίηση του  εισοδήματος των παραγωγών, αποκτά με τη σημερινή υπογραφή, μια ισχυρή βάση εκκίνησης» πρόσθεσε η κ. Αραμπατζή.

Ο Υφυπουργός, Κώστας Σκρέκας δήλωσε από την πλευρά του ότι «μέσα από τη συνεργασία όλων των εμπλεκόμενων μελών στην αλυσίδα αξίας μπορούμε να πετύχουμε το μέγιστο θετικό αποτέλεσμα για τα πολύ ποιοτικά ελληνικά παραγόμενα προϊόντα. Μέσα από τον σχεδιασμό της ΚΑΠ θα αξιοποιήσουμε τους Ευρωπαϊκούς πόρους, ώστε να στηρίξουμε τις προσπάθειες της Διεπαγγελματικής Οργάνωσης, έτσι ώστε να διασφαλίσουμε την βιωσιμότητα και την ανταγωνιστικότητα όλων των εμπλεκόμενων φορέων και ιδιαίτερα των αγροτών».

Τέλος, στη συνάντηση συμμετείχε και ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου, αρμόδιος για θέματα Αγροτικής Ανάπτυξης, Γιώργος Στρατάκος καθώς και οι Βουλευτές  της ΝΔ Ημαθίας Λάζαρος Τσαβδαρίδης και Πέλλας Λάκης Βασιλειάδης.

 

Κάντε το σχόλιο σας

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.