Πολιτισμός

Φροντίδα των αδέσποτων ζώων

951Προβολές

Οι όροι και οι προϋποθέσεις χρηματοδότησης των δημοτικών καταφυγίων, με στόχο τη διασφάλιση της φροντίδας των αδέσποτων ζώων

Υπεγράφη σήμερα από τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Σταύρο Αραχωβίτη, η Κοινή Υπουργική Απόφαση που αφορά στον καθορισμό των προϋποθέσεων και της διαδικασίας χρηματοδότησης δήμων και συνδέσμων δήμων για τη λειτουργία καταφυγίων και ιατρείων αδέσποτων ζώων συντροφιάς και στην υλοποίηση των ενεργειών διαχείρισής τους. Ειδικότερα, ορίζεται η επιλεξιμότητα των δαπανών, οι προϋποθέσεις χαρακτηρισμού ενός φορέα ως δυνητικού δικαιούχου της χρηματοδότησης, τα δικαιολογητικά καθώς και η διαδικασία υποβολής και ελέγχου της αίτησης χρηματοδότησης.

Για το έτος 2019 εξασφαλίστηκε ήδη πίστωση ύψους 600.000 ευρώ από τον τακτικό προϋπολογισμό του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Προκειμένου να επισπευθεί η χρηματοδότηση των δήμων και των συνδέσμων δήμων απλουστεύεται η διαδικασία με τη χρονική διάρκεια της εν λόγω κοινής υπουργικής απόφασης να αυξάνεται για πρώτη φορά, περιλαμβάνοντας τα έτη 2019, 2020 και 2021.

Με την απόφαση αυτή, το ΥπΑΑΤ και η Κυβέρνηση αποδεικνύουν έμπρακτα τη φροντίδα τους για τα αδέσποτα ζώα και την καλή διαβίωσή τους, όπως κάθε χρόνο από το 2016 και μετά. Με τέτοιες πρωτοβουλίες φαίνεται η διαφορά στο κοινωνικό πρόσωπο της διακυβέρνησης μιας χώρας.

Κάντε το σχόλιο σας

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.