Κεντρική Μακεδονία

Χρήστος Γιαννούλης: «Στον νομό Πέλλας τρόφιμα από την Ευρώπη

984Προβολές

Χρήστος Γιαννούλης: «Στον νομό Πέλλας η Περιφέρεια διανέμει τρόφιμα από την Ευρώπη, αλλά αφήνει αναξιοποίητα 46 εκατομμύρια ευρώ για την ανάπτυξή του»

Με αφορμή τη συνέντευξη τύπου του κ. Τζιτζικώστα με θέμα «Το κοινωνικό έργο της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας – Παρουσίαση υλοποίησης των δράσεων του Ταμείου Ευρωπαϊκής Βοήθειας προς τους Απόρους στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας» που θα πραγματοποιηθεί αύριο, Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου 2019, στην Έδεσσα, ο υποψήφιος περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Χρήστος Γιαννούλης δήλωσε:

«Ο Απόστολος Τζιτζικώστας συνεχίζει την περιοδεία του στην Κεντρική Μακεδονία, “διαφημίζοντας” ως “κοινωνικό έργο της Περιφέρειας” τη διανομή τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης, για τα οποία ο θεσμός στον οποίο προΐσταται δεν δαπάνησε ούτε ένα ευρώ, καθώς προέρχονται αποκλειστικά από κονδύλια του Ταμείου Ευρωπαϊκής Βοήθειας και του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης. Επόμενος σταθμός της περιοδείας είναι η Έδεσσα.

Οι πολίτες της Πέλλας γνωρίζουν όμως καλά ότι ο κ. Τζιτζικώστας τους έχει εγκαταλείψει στην τύχη τους με δραματικές καθυστερήσεις στην υλοποίηση του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Προγράμματος ΕΣΠΑ, που θα μπορούσε να αποτελέσει όχημα για την προώθηση της απασχόλησης και της ανταγωνιστικότητας των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, καθώς επίσης την καταπολέμηση της φτώχειας στην περιοχή. Είναι χαρακτηριστικό ότι για την περίοδο 2014-2020, η απορροφητικότητα των κονδυλίων στην περιφερειακή ενότητα Πέλλας δεν ξεπερνάει το 40%, όταν σε ολόκληρη τη χώρα βρίσκεται στο 66%! Ένα χρόνο πριν ολοκληρωθεί η περίοδος 2014-2020, από τον συνολικό προϋπολογισμό των 54,5 εκατομμυρίων ευρώ για την περιοχή, έχουν προχωρήσει έργα μόλις 8,7 εκατομμυρίων.

Συγκεκριμένα:

  • για τα προγράμματα καταπολέμησης της φτώχειας και κοινωνικής ένταξης η υλοποίηση στην Πέλλα βρίσκεται στο 44% όταν στην Κεντρική Μακεδονία βρίσκεται στο 47% και στο σύνολο της χώρας στο 55%
  • για τα προγράμματα προώθησης της απασχόλησης ο ρυθμός υλοποίησης στην περιφερειακή ενότητα Πέλλας βρίσκεται μόλις στο 19%, όταν στην Κεντρική Μακεδονία το αντίστοιχο ποσοστό είναι 59% και στην υπόλοιπη Ελλάδα στο 54%
  • για τα προγράμματα βελτίωσης της ανταγωνιστικότητας των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και του γεωργικού τομέα από τον προϋπολογισμό των 4,4 εκατομμυρίων ευρώ έχουν εκταμιευθεί μόλις 300.000 ευρώ!

Γνωρίζουν επίσης οι πολίτες της Πέλλας ότι ο κ. Τζιτζικώστας δεν έχει φροντίσει να αξιοποιήσει ούτε ένα ευρώ από τον συνολικό προϋπολογισμό των 8.570.662 για 1) την βελτίωση της πρόσβασης, της χρήσης και της ποιότητας των Τεχνολογιών Πληροφοριών και Επικοινωνιών, 2) την υποστήριξη της μετάβασης προς μια οικονομία χαμηλών εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα σε όλους τους τομείς και 3) την προώθηση των βιώσιμων μεταφορών και άρση των εμποδίων σε βασικές υποδομές δικτύων.»

Κάντε το σχόλιο σας

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.