Δ. Σκύδρας

Χριστουγεννιάτικο Χωριό Σκύδρας, εκδηλώσεις και υποδοχή της νέας χρονιάς.

1.1kΠροβολές

Με αφορμή τις γιορτινές εκδηλώσεις και το Χριστουγεννιάτικο Χωριό της Σκύδρας που ετοιμάστηκε και φιλοξενεί πολύ κόσμο από την πρώτη ημέρα της λειτουργίας του η Δήμαρχος Σκύδρας Κατερίνα Ιγνατιάδου απευθυνόμενη σ΄όλους τους συμπολίτες και τους συνανθρώπους μας υπογραμμίζει τα εξής:

Το Χριστουγεννιάτικο Χωριό Σκύδρας, γιορταστικό, χαρούμενο, μαγικό, υποδέχεται με ζεστασιά κάθε επισκέπτη, από την Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου2018 έως την Τετάρτη 2 Ιανουαρίου 2019.

Στο κέντρο του χωριού που εγκαταστάθηκε, όπως είναι γνωστό, στην πλατεία Δημοκρατίας (απέναντι από το Δημαρχείο) δεσπόζει το φωταγωγημένο Χριστουγεννιάτικο Δέντρο στη βάση του οποίου η φάτνη αναπαριστά τη γέννηση του Λυτρωτή Χριστού.

Ο Άγιος Βασίλης, πρόσχαρος και συμπαθητικός, αφού μοίρασε την πρώτη ημέρα πάνω από χίλια δωράκια, υποδέχεται πλέον τα παιδιά στο σπίτι του για να μιλήσει και να φωτογραφηθεί μαζί τους.

Στο διπλανό σπιτάκι η χαμογελαστή μακιγιέρ ζωγραφίζει με γούστο τα προσωπάκια των παιδιών.

Στα διπλανά σπιτάκια προσφέρονται σε προσιτές τιμές από συλλόγους, για την ενίσχυση των σκοπών τους, κι από επαγγελματίες, λιχουδιές, σπιτικές πίτες, γλυκίσματα, χειροποίητες κατασκευές δώρων, είδη ενυδρείου κ.α., ενώ παράλληλα λειτουργεί για τη διασκέδαση και την ψυχαγωγία των παιδιών το μεγάλο λούνα παρκ.

Φυσικά, κάθε μέρα πραγματοποιούνται ποικίλες εκδηλώσεις για όλες και για όλους, παιδιά κι ενήλικες.

Όμως, οι γιορτές δεν είναι ψυχαγωγία, διασκέδαση, ξενοιασιά. Είναι πίστη,  ευλάβεια, είναι αγάπη κι αλληλεγγύη. Προτεραιότητά μας, όπως έχουμε αποδείξει ως Δημοτική Αρχή, είναι η ενίσχυση της συνοχής της κοινωνίας μας μ΄έργα και δράσεις ανθρωπιστικού χαρακτήρα, όπως είναι οι κοινωνικές δομές, όπως για παράδειγμα η λειτουργία του πρώτου Βρεφονηπιακού Σταθμού, του ΚΕ.Π. Υγείας για τ΄οποίο και βραβεύθηκε ο Δήμος μας από τον Πρόεδρο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (Κ.Ε.Δ.Ε.) κ.α.

Ακόμη, στο πλαίσιο της επαναλαμβανόμενης δράσης «Χριστουγεννιάτικο Τραπέζι Αγάπης» συγκεντρώνουμε είδη για να μοιραστούν σε συμπολίτες μας που τα έχουν ανάγκη.

Να σημειώσω, επίσης την εκδήλωση που πραγματοποιούμε κάθε χρόνο ανήμερα της γιορτής του πολιούχου μας, της  Σκύδρας, Αγίου Πρωτομάρτυρα κι Αρχιδιακόνου Στεφάνου στο πλαίσιο της οποίας θα βραβεύσουμε στο

Πνευματικό Κέντρο στις 5:30΄μ.μ. τους πρωτοετείς φοιτητές μας των σχολών της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης της χώρας μας.

Βεβαίως, να υπενθυμίσω ότι το βράδυ της Δευτέρας 31 Δεκεμβρίου 2018 είμαστε όλοι προσκεκλημένοι για να υποδεχθούμε τη νέα χρονιά με κέφι, μουσική, χορό, εδέσματα, ελπίδα, ομοψυχία και αισιοδοξία τη νέα χρονιά 2019.

Αυτές τις ημέρες των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς,  ευχαριστώ από τα βάθη της καρδιάς μου την Εκκλησία μας, όλους όσοι εργάστηκαν για τη διοργάνωση και την προετοιμασία όλων των δράσεων κι εκδηλώσεων, όσοι συνεχίζουν να εργάζονται για την επιτυχία τους, τους  συνεργάτες μου αιρετούς, τα στελέχη του Δήμου και των Νομικών μας Προσώπων, τους Συλλόγους, τα Σχολεία, τον Εμπορικό Σύλλογο και με αφορμή αυτό να επαναλάβω ότι θα πρέπει να συνεχίζουμε να υποστηρίζουμε την τοπική μας αγορά και τους επαγγελματίες μας γιατί η αγορά μας δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από τις άλλες αγορές και διαθέτει τα πάντα σε προσιτές τιμές.

Να ευχαριστήσω επίσης για μια ακόμη φορά όλους όσοι διαχρονικά πρόσφεραν και προσφέρουν στον τόπο μας από οποιαδήποτε θέση κι από οποιοδήποτε μέρος.

Να ευχηθώ και πάλι χαρούμενες γιορτές και μια χρονιά γεμάτη με υγεία και στόχους που θα στεφθούν μ΄επιτυχία!

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΚΥΔΡΑΣ                                        

Κάντε το σχόλιο σας

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.