Δ.Έδεσσας

Έδεσσα: Παρεμβάσεις στο Παρθεναγωγείο.

613Προβολές

Σε φάση ολοκλήρωσης βρίσκονται οι εκτεταμένες παρεμβάσεις που πραγματοποιήθηκαν στο κτήριο του Παρθεναγωγείου. Οι παρεμβάσεις πραγματοποιήθηκαν με απόλυτο σεβασμό στην ιστορία και τον χαρακτήρα του κτηρίου, από εργαζόμενους της ΔΗΚΕΔΕ, του Δήμου Έδεσσας, καθώς και με εργαζόμενους που απασχολούνται στο πρόγραμμα οκτάμηνης κοινωφελούς εργασίας.

Αφαιρέθηκαν τα πάνελ γυψοσανίδας που σκέπαζαν τους τοίχους και τα παράθυρα του Παρθεναγωγείου, προκειμένου να γίνονται αναρτήσεις των έργων τέχνης στις διάφορες εκθέσεις και εκδηλώσεις που φιλοξενούνταν στο κτήριο. Αντί αυτών έγινε προμήθεια σύγχρονου εξοπλισμού ανάρτησης έργων τέχνης με ειδικούς μηχανισμούς. Με τον τρόπο αυτό αναβαθμίστηκε το κτήριο και αναδείχθηκε η αρχιτεκτονική του, ενώ παράλληλα οι εκθέσεις έργων τέχνης θα είναι πιο λειτουργικές.

Παράλληλα, αποκαταστάθηκαν φθορές στο δάπεδο το οποίο συντηρήθηκε και είναι σαν καινούριο, όπως επίσης και τα παράθυρα. Για τον χρωματισμό του κτηρίου επιλέχθηκαν τα χαρακτηριστικά χρώματα του Βαροσίου και εγκαθίσταται υποδομή για την θέρμανση του χώρου προκειμένου να μπορεί να λειτουργεί 12 μήνες το χρόνο!

Ο Δήμαρχος Έδεσσας κ. Δημήτρης Γιάννου δήλωσε σχετικά:

«Μετά τις παρεμβάσεις στο Παρθεναγωγείο και άλλα κτήρια της πόλης μας νοιώθω ότι η Έδεσσα αναδεικνύει την αρχιτεκτονική της κληρονομιά και τα στοιχεία του πολιτισμού που κληρονομήσαμε.

Ευχαριστώ την Πρόεδρο της ΔΗΚΕΔΕ, Νατάσα Ιατρίδου και όλους τους εργαζόμενους που δούλεψαν με πολλή αγάπη και μεράκι για να χαρούν οι Εδεσσαίοι αυτό το κόσμημα της πόλης μας, όταν το επιτρέψουν οι συνθήκες της πανδημίας. Θέλω να τονίσω την εξαιρετική δουλειά που έκαναν οι εργαζόμενοι σε Δήμο και ΔΗΚΕΔΕ, διότι απέδειξαν ότι μπορούμε να κάνουμε παρεμβάσεις με το δικό μας προσωπικό και ελάχιστο κόστος, που συνίσταται μόνο στα υλικά!

Εκτιμώ ιδιαίτερα το γεγονός ότι όλοι οι εργαζόμενοι δούλεψαν με σεβασμό στην ιστορία μας και αγάπη στην πολιτισμική μας κληρονομιά, ενώ χάρηκαν ιδιαίτερα τη συμμετοχή τους στην προσπάθεια!».

Κάντε το σχόλιο σας

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.