Δ.Πέλλας

Ίδρυση πρότυπου ΕΠΑ.Λ.

404Προβολές

«ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΣΤΟΝ ΤΟΜΕΑ ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΠΕΛΛΑΣ»

 Η κοινή υπουργική απόφαση δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ 3019/Β/16-6-2022

 Το δίκτυο των Πρότυπων Επαγγελματικών Λυκείων, που ξεκίνησε πέρυσι, επεκτείνεται σε όλη την Ελλάδα, παρέχοντας στις μαθήτριες και στους μαθητές τη δυνατότητα για ακόμη πιο ποιοτική επαγγελματική εκπαίδευση.

Η ίδρυση στην Κρύα Βρύση ενός από τα είκοσι πέντε συνολικά στη χώρα (και μόλις τρία στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας) Πρότυπα Επαγγελματικά Λύκεια (Π.ΕΠΑ.Λ.) αποτελεί σημαντική αναβάθμιση στον τομέα της Εκπαίδευσης στην Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας.

Συγκεκριμένα με την Φ11/74076/Δ4, κοινή υπουργική απόφαση των υπουργών Οικονομικών και Παιδείας και Θρησκευμάτων, που δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ 3019/Β/16-6-2022 ιδρύονται δεκαεννέα νέα Π.ΕΠΑ.Λ. (προστίθενται στα έξι που λειτουργούν ήδη) στην χώρα μεταξύ αυτών και στην Κρύα Βρύση της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας που θα λειτουργήσουν από την Σχολική Χρονιά 2022-2023.

Η προσπάθεια αυτή εντάσσεται στο ευρύτερο πλαίσιο της συνολικής αναβάθμισης και εν γένει αλλαγής φιλοσοφίας ως προς την Επαγγελματική Εκπαίδευση και Κατάρτιση και τις προοπτικές που ανοίγει στις νέες και τους νέους μας.

Το Επαγγελματικό Λύκειο αποτελεί μία ποιοτική, αξιόπιστη επιλογή για όλους. Οι τομείς που θα λειτουργήσουν στο Πρότυπο ΕΠΑΛ Κρύας Βρύσης που θα συστεγασθεί στο κτίριό μας, είναι ιδιαιτέρως ελκυστικοί για τους νέους και τις νέες μας, καθώς αφορούν σε επαγγέλματα σύγχρονα, με προοπτικές και μεγάλη ζήτηση στην αγορά εργασίας.

Ειδικότερα στο Π.ΕΠΑ.Λ Κρύας Βρύσης θα λειτουργήσουν οι παρακάτω τομείς :

  1. Γεωπονίας, Τροφίμων και Περιβάλλοντος,
  2. Ηλεκτρολογίας, Ηλεκτρονικής και Αυτοματισμού
  • Μηχανολογίας,
  1. Πληροφορικής και
  2. Υγείας-Πρόνοιας-Ευεξίας

Οι ενδιαφερόμενες και οι ενδιαφερόμενοι για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με εγγραφές και τα προγράμματα σπουδών του Π.ΕΠΑ.Λ. Κρύας Βρύσης (αλλά και του ΕΠΑ.Λ. Κρύας Βρύσης) μπορούν να στέλνουν ηλεκτρονικό μήνυμα στο mail@epal-kr-vrysis.pel.sch.gr ή να επισκέπτονται στην ιστοσελίδα του σχολείου http://epal-kr-vrysis.pel.sch.gr/ ή μέσω Facebook https://www.facebook.com/epalkryavrysi/.

Θα ήταν παράλειψή μου να μην ευχαριστήσω όλους όσοι στάθηκαν αρωγοί σε όλη αυτή την προσπάθεια για να έρθει το επιθυμητό αποτέλεσμα ξεκινώντας από την Περιφερειακή Διεύθυνση Κεντρικής Μακεδονίας και τον Αναπλ. Διευθυντή κ. Μπαχαράκη Θωμά καθώς επίσης και την Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πέλλας τους οποίους θεωρώ δεδομένο ότι θα τους έχουμε δίπλα μας και στη λειτουργία του Π.ΕΠΑ.Λ Κρύας Βρύσης.

Κλείνοντας θα ήθελα να απευθύνω ένα κάλεσμα τόσο στις μαθήτριες και στους μαθητές όσο και στους γονείς να στηρίξουν τον νέο αυτό θεσμό και να είναι σίγουροι ότι μόνο θετικά αποτελέσματα θα έχουμε.

 

 

 

Η Δ/ντρια

Παπαδοπούλου Λεμονιά

 

 

 

Κάντε το σχόλιο σας

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.