Υγεία

Ανοίγει στις 10 Δεκεμβρίου η πλατφόρμα για τον εμβολιασμό σε παιδιά 5-11 ετών

450Προβολές

Στην σημερινές ανακοινώσεις της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους δήλωσε σχετικά:

«Σε σχέση με τα εμβόλια για τα παιδιά ηλικίας 5 με 11 ετών, η πρώτη παραλαβή εμβολίων στη χώρα μας θα είναι στις 13 Δεκεμβρίου και το πρώτο ραντεβού για εμβολιασμό των παιδιών 5 με 11 θα είναι στις 15 Δεκεμβρίου του 2021.

Η πλατφόρμα, έτσι ώστε οι γονείς να μπορούν να κλείσουν ραντεβού για τα παιδιά τους, θα ανοίξει την Παρασκευή 10 Δεκεμβρίου.

Οι εμβολιασμοί θα πραγματοποιούνται σε δομές της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας και σε Νοσοκομεία και σταδιακά θα προστίθενται και περισσότερα εμβολιαστικά κέντρα και Κέντρα Υγείας.

Την πρώτη φάση θα υπάρξουν εμβολιαστικά κέντρα για τα παιδιατρικά εμβόλια σε 75 περιοχές της Ελλάδος. Παραδείγματος χάρη στην Αττική οι εμβολιασμοί θα πραγματοποιούνται σε 5 εμβολιαστικά σημεία. Στο Παίδων Αγία Σοφία, στο Παίδων Πεντέλης, στο Ασκληπιείο Βούλας, στο Κέντρο Υγείας Αγίας Σοφίας στον Πειραιά και στο Κέντρο Υγείας Περιστερίου.

Επίσης, στα νησιά και στις απομακρυσμένες περιοχές θα εφαρμόσουμε τους καταδρομικούς εμβολιασμούς, όπως κάναμε με την πρώτη και τη δεύτερη δόση, ενώ αναλυτικές οδηγίες θα υπάρξουν από την Παρασκευή στο emvolio.gov.gr.

Μία άλλη σημαντική παρατήρηση. Αναφέρω ξανά το γεγονός ότι δίνουμε προτεραιότητα στα ραντεβού πρώτης δόσης, έτσι ώστε το αργότερο σε διάστημα λίγων ημερών τα ραντεβού της πρώτης δόσης να προγραμματίζονται».

Κάντε το σχόλιο σας

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.