Ελλάδα

Απάτη με ψεύτικα e-mails «από το Αρχηγείο της Αστυνομίας»

953Προβολές

Ενημερώνουν για «πρόβλημα στο e-banking», ενώ ο αποστολέας υπογράφει ως «Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας»

Διαδικτυακή απάτη με e-mails που υποτίθεται πως αποστέλλονται από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας εντόπισε η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Σύμφωνα με καταγγελίες, άγνωστοι δράστες απέστειλαν σε χρηστές του διαδικτύου μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου από την διεύθυνση «police@department.gr», όπου ενημερώνουν τον παραλήπτη για υποτιθέμενη παραβίαση των υπηρεσιών ηλεκτρονικής τραπεζικής (e-banking).

Το κείμενο των μηνυμάτων αυτών, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η Αστυνομία, είναι μεταφρασμένο σε κακής ποιότητας ελληνικά (πρόκειται προφανώς για αυτοματοποιημένη μετάφραση), ενώ ο αποστολέας των μηνυμάτων «υπογράφει» ως «Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας», με ταχυδρομική διεύθυνση και τηλέφωνο επικοινωνίας που αντιστοιχούν σε αστυνομική Υπηρεσία, ενώ ο αριθμός fax που εμφαίνεται ανήκει σε ιδιωτική εταιρία.

Στο πλαίσιο αυτό η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ενημερώνει τους πολίτες:

να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στην περίπτωση που διαπιστώσουν την ύπαρξη τέτοιου είδους αναρτήσεων στα κοινωνικά δίκτυα ή λάβουν μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, για την αποφυγή πιθανής οικονομικής εξαπάτησης τους

να μην ανταποκρίνονται σε τέτοιου είδους αναρτήσεις στα κοινωνικά δίκτυα και να μην απαντάνε σε ηλεκτρονικά μηνύματα μέσω των οποίων ζητούνται προσωπικά δεδομένα ή οικονομικής φύσεως στοιχεία.

Κάντε το σχόλιο σας

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.