Δ.Έδεσσας

Αποκατάσταση και επανάχρηση πρώην ΚΕΦΟ και Κοινοτικού Καταστήματος παλαιού Αγίου Αθανασίου

225Προβολές

Με γοργούς ρυθμούς προχωράει το έργο αποκατάστασης δύο εμβληματικών κτηρίων για τον παλιό Άγιο Αθανάσιο, με τίτλο «Αποκατάσταση και επανάχρηση κτηρίων πρώην ΚΕΦΟ και Κοινοτικού Καταστήματος παλαιού Αγίου Αθανασίου». Το έργο έχει ενταχθεί στο Πρόγραμμα “Αγροτική Ανάπτυξη της Ελλάδας 2014 – 2020 προσέγγιση CLLD LEADER” με συγχρηματοδότηση από το Ε.Γ.Τ.Α.Α. και προϋπολογισμό 590.000€.

Το πρώην ΚΕΦΟ είναι ένα εντυπωσιακό διώροφο πετρόχτιστο κτήριο που δεσπόζει στην πλατεία του παραδοσιακού οικισμού, ενώ δίπλα του βρίσκεται το επίσης πετρόχτιστο κτήριο που στέγαζε την παλιά Κοινότητα. Η επανάχρηση των συγκεκριμένων παλιών κτηρίων αποτελεί μία σημαντική παρέμβαση για τη σωστή αξιοποίηση των περιουσιακών στοιχείων του Δήμου Έδεσσας, έτσι ώστε να μετατραπούν σε χώρους υποδοχής κοινού και να αποτελέσουν ενεργά στοιχεία της αναπτυξιακής προσπάθειας που γίνεται στον τομέα του τουρισμού. Ουσιαστικά, δημιουργείται ένα σύμπλεγμα κτηρίων στην πλατεία του παραδοσιακού οικισμού, που θα λειτουργήσει με ενιαίο τρόπο παρέχοντας υπηρεσίες στους πολυάριθμους επισκέπτες του οικισμού και προβάλλοντας της πολιτισμική μας κληρονομιά.

Ο Δήμαρχος Έδεσσας, Δημήτρης Γιάννου δήλωσε σχετικά:

«Πρόκειται για ένα έργο που θα συμβάλει αποφασιστικά στη βελτίωση του τουριστικού προϊόντος του παλιού Αγίου Αθανασίου και του Δήμου Έδεσσας γενικότερα. Συνδυάζεται και λειτουργεί συμπληρωματικά με τις βελτιώσεις που έχουμε πραγματοποιήσει στην υποδομή του παραδοσιακού οικισμού, αλλά και την ευρύτερη περιοχή, όπως για παράδειγμα η αναβάθμιση του αεροδρομίου, όπως επίσης με τις σχεδιαζόμενες παρεμβάσεις μας».

Κάντε το σχόλιο σας

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.