Δ.Πέλλας

Δήμος Πέλλας: Οδηγίες για τις Λαϊκές Αγορές Γιαννιτσών – Κρύας Βρύσης

713Προβολές

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΗΜΟΥ ΠΕΛΛΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΡΥΘΜΙΣΗ ΤΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΩΝ ΛΑΙΚΩΝ ΑΓΟΡΩΝ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 05/11/2020 ΚΡΥΑΣ ΒΡΥΣΗΣ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 04/11/2020

Ο Δήμος Πέλλας ως φορέας λειτουργίας των Λαϊκών Αγορών των Γιαννιτσών & της Κρύας Βρύσης, λαμβάνοντας υπόψη:

  • την ΚΥΑ υπ’ αριθμ Δ1α/ΓΠ.οικ. 67924 της 23/10/2020 (ΦΕΚ Β / 4709) των υπουργών Ανάπτυξης και Επενδύσεων – Προστασίας του Πολίτη – Υγείας – Πολιτισμού και Αθλητισμού – Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων – Εσωτερικών,
  • την με Α/Π 20118-16/09/2020 αίτηση της Αντιδημαρχίας Τεχνικών Υπηρεσιών, Πολεοδομίας, Διεύθυνσης προγραμματισμού & Ανάπτυξης του Δήμου Πέλλας για την λειτουργία νέου χώρου υπαίθριας αγοράς στον συνοικισμό Γιαννιτσών, του Δήμου Πέλλας, σύμφωνα με το άρθρο 8 του νόμου 4682/2020 , προς την Γενική Γραμματεία Εμπορίου και Προστασία Καταναλωτή του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων
  • την με Α/Π 97070-17/09/2020 εισήγηση του Γενικού Γραμματέα Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή για την λειτουργία νέου χώρου υπαίθριας αγοράς στην κοινότητα Γιαννιτσών, του Δήμου Πέλλας
  • την με Α/Α 618-19/10/2020 απόφαση του Δημάρχου Πέλλας για την επέκταση λειτουργίας παράλληλης υπαίθριας λαϊκής αγοράς στην κοινότητα Γιαννιτσών που θα περιλαμβάνει τμήμα της οδού Κολοκοτρώνη από την διασταύρωσή της με την οδό Κύπρου μέχρι την διασταύρωσή της με την οδό Παλαιολόγου, καθώς και τμήμα της οδού Τσακμάκη από την διασταύρωσή της με την οδό Κολοκοτρώνη μέχρι και το τέλος του κτιρίου του υποκαταστήματος ΕΦΚΑ Γιαννιτσών, με διάρκεια από την 18/10/2020 μέχρι και την 17/11/2020,

ενημερώνει τους παραγωγούς και επαγγελματίες που νομίμως συμμετέχουν στην λαϊκή αγορά των Γιαννιτσών και της Κρύας Βρύσης, ότι μπορούν να συμμετέχουν όλοι ανεξαρτήτως ΑΦΜ.

Σύμφωνα με την ΚΥΑ υπ’ αριθμ Δ1α/ΓΠ.οικ. 67924 της 23/10/2020 (ΦΕΚ Β / 4709) των υπουργών Ανάπτυξης και Επενδύσεων – Προστασίας του Πολίτη – Υγείας – Πολιτισμού και Αθλητισμού – Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων – Εσωτερικών, η ανάπτυξη των πάγκων των παραγωγών και των επαγγελματιών πωλητών θα γίνεται σε απόσταση τουλάχιστον 5,00 μέτρων μεταξύ τους, με τον ενδιάμεσο χώρο ελεύθερο από αντικείμενα.

Οι θέσεις που καταλαμβάνουν οι ανωτέρω επαγγελματίες και παραγωγοί εθιμοτυπικά δεν ισχύουν και υποχρεούνται να μετακινηθούν όλοι οι συμμετέχοντες ώστε να προκύψει η απόσταση των 5,00 μέτρων, σε συνεννόηση με τους αρμόδιους φορείς του δήμου Πέλλας.

Ο Δήμος Πέλλας, κάνει υπέρμετρη προσπάθεια προκειμένου να μην υπάρξει καμία αφορμή που θα οδηγήσει σε επιβολή προστίμων ή/και κλείσιμο λαϊκής αγοράς του δήμου, προκειμένου να εξυπηρετηθούν οι δημότες αλλά και να μην πληγούν οικονομικά οι παραγωγοί και οι επαγγελματίες.

Για τον λόγο αυτό θα γίνονται αυστηροί έλεγχοι για την τήρηση των ανωτέρω.

Οι συμμετέχοντες στις λαϊκές αγορές του Δήμου Πέλλας υποχρεούνται να τηρούν τους κανόνες υγιεινής και να προτρέπουν τους πελάτες να μην αγγίζουν τα προϊόντα, και όπου αυτό κρίνεται απαραίτητο να τους προμηθεύουν με αντισηπτικό υγρό.

Επισημαίνεται ότι η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική από όλους (πωλητές, πελάτες, διερχόμενους).

Τέλος, επισημαίνουμε ότι μετά το τέλος της λαϊκής αγοράς, όλοι οι συμμετέχοντες υποχρεούνται να απομακρύνουν όλα τα απορρίμματά τους και να παραδώσουν το χώρο που χρησιμοποίησαν απόλυτα καθαρό από απορρίμματα και υπολείμματα προϊόντων.

Υπεύθυνοι για την τήρηση των έκτακτων μέτρων είναι η Ελληνική Αστυνομία και ο Δήμος Πέλλας. Σύμφωνα με την ΚΥΑ υπ’ αριθμ Δ1α/ΓΠ.οικ. 67924 της 23/10/2020 (ΦΕΚ Β / 4709) σε οποιαδήποτε περίπτωση μη συμμόρφωσης στα έκτακτα μέτρα, θα επιβάλλεται:

  • για μη χρήση μάσκας διοικητικό πρόστιμο 150,00 € και θα γίνεται απομάκρυνση του επαγγελματία ή παραγωγού άμεσα.
  • Για μη τήρηση αποστάσεων διοικητικό πρόστιμο 1500,00 € και θα επιβάλλεται απαγόρευση συμμετοχής σε οποιαδήποτε λαϊκή αγορά για 15 ημέρες

Για οποιαδήποτε διευκρίνιση μπορείτε να επικοινωνείτε με το αρμόδιο τμήμα του Δήμου Πέλλας στα τηλέφωνα 23823 50874 και 23823 50878 (Παμπουλάκη Δήμητρα).

                                                            

 

Ο καθ’ ύλην Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών,
Πολεοδομίας, Προγραμματισμού & Ανάπτυξης

                                                                                                          Χρήστος Βουτσάς         

Κάντε το σχόλιο σας

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.