Πολιτική

Δεν κλείνει το Τελωνείο Σκύδρας – Απάντηση σε Αναφορά του Λάκη Βασιλειάδη

677Προβολές

Το Υπουργείο Οικονομικών απάντησε στην με Α.Π. 149/21-10-2020 Αναφορά του Βουλευτή Πέλλας της Νέας Δημοκρατίας Λάκη Βασιλειάδη σχετικά με το ενδεχόμενο κλεισίματος του Τελωνείου Σκύδρας, διαβιβάζοντας έγγραφο της ΑΑΔΕ στο οποίο αναφέρεται ότι «δεν εντάσσεται στο γενικότερο σχεδιασμό της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων η παύση λειτουργίας οργανικών μονάδων της Τελωνειακής Υπηρεσίας».

Η πολιτική βούληση του Υπουργείου και της ΑΑΔΕ ήταν ήδη γνωστή στο Βουλευτή, τόσο από παρεμβάσεις του αλλά και από κατ’ ιδίαν επαφές του με την ηγεσία του Υπουργείου Οικονομικών και τον Διοικητή της ΑΑΔΕ κ. Γιώργο Πιτσιλή. Με τη σημερινή εξέλιξη ξεκαθαρίζει με τον πλέον επίσημο τρόπο ότι δεν υπάρχει σχεδιασμός παύσης λειτουργίας του Τελωνείου Σκύδρας.

Η Αναφορά του Λάκη Βασιλειάδη αφορούσε έγγραφο του Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας κ. Ι. Τζαμτζή το οποίο εξηγούσε τη σημασία της συνέχισης της απρόσκοπτης λειτουργίας του Τελωνείου Σκύδρας, αναφέροντας ότι πρόκειται για υπηρεσία με ιδιαίτερα αυξημένο φόρτο εργασίας, κυρίως εξαγωγών, εξυπηρετώντας όχι μόνο την Πέλλα αλλά και για την ευρύτερη περιοχή της Μακεδονίας.

Ο Βουλευτής δήλωσε σχετικώς:

«Το Τελωνείο Σκύδρας είναι ένα ιστορικά αναπόσπαστο κομμάτι της οικονομίας της Πέλλας και της ευρύτερης περιοχής της Μακεδονίας. Πρόκειται για ένα χρήσιμο εργαλείο της εξωστρέφειας της περιοχής, το οποίο μπορεί και πρέπει να συνεισφέρει στην ανάπτυξη της Πέλλας, ειδικότερα την περίοδο ανασυγκρότησης που θα ακολουθήσει την υποχώρηση της πανδημίας. Σε καμία περίπτωση δεν θα επιτρέψουμε την παύση της λειτουργίας του.»

Κάντε το σχόλιο σας

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.