Πολιτική

Διονύσης Σταμενίτης: «Συνεπείς στις δεσμεύσεις ΥΠΑΑΤ και ΕΛΓΑ προχωρούν στην καταβολή των προκαταβολών».

385Προβολές

Σε χθεσινή (29/07/2021) αποφασίστηκε ο τρόπος καταβολής των προκαταβολών για τους ανοιξιάτικους παγετούς, οι οποίες αναμένεται να καταβληθούν την επόμενη εβδομάδα. Μετά από την ψήφιση της τροπολογίας που δημιούργησε το απαραίτητο νομοθετικό πλαίσιο για τις προκαταβολές και τις αποζημιώσεις, οι διαδικασίες προχωρούν όπως έχει ανακοινωθεί.

 

Όσον αφορά τη σημερινή εξέλιξη  ο Βουλευτής προχώρησε στην ακόλουθη δήλωση:

«Μετά τη σημερινή απόφαση του ΔΣ του ΕΛΓΑ έχουμε την επιβεβαίωση όλων των εξαγγελιών για έμπρακτη στήριξη των παραγωγών που επλήγησαν από τους ανοιξιάτικους παγετούς. Σύμφωνα λοιπόν με το εκτιμητικό έργο των γεωπόνων του ΕΛΓΑ στη συνολική έκταση της ζημιάς ανά Περιφερειακή Ενότητα, το Συμβούλιο του Οργανισμού, προχώρησε στις αποφάσεις για κατηγοριοποίηση των Τοπικών Κοινοτήτων ανάλογα με το ποσοστό ζημιάς που εμφανίζει η καθεμία, κριτήριο από το οποίο θα προκύψει και το ύψος της προκαταβολής.

Συνεπώς, έχουμε την τήρηση των χρονοδιαγραμμάτων, αποδεικνύοντας έτσι τη συνέπεια λόγων και έργων αυτής της κυβέρνησης. Παρόλες τις αμφισβητήσεις που υπήρχαν όλο το προηγούμενο διάστημα για τον τρόπο και το χρόνο της καταβολής των προκαταβολών, αποδεικνύεται ότι το Υπουργείο και ο ΕΛΓΑ προχώρησαν σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες ώστε να καταλήξουμε στα σημερινά αποτελέσματα με προκαταβολές χωρίς εξατομικευμένο πόρισμα και χωρίς την απαίτηση οποιασδήποτε ενέργειας από τους παραγωγούς.

Γίνεται επομένως ξεκάθαρη η πολιτική βούληση της Κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη και της Νέας Δημοκρατίας για ουσιαστική στήριξη των παραγωγών μας και κάθε αγροτικής οικογένειας».

Κάντε το σχόλιο σας

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.