ΑγροτικάΠ.Ε.Πέλλας

Εκδήλωση ενδιαφέροντος για συμμετοχή στη Διεθνή Έκθεση Φρούτων και Λαχανικών στο Βερολίνο.

407Προβολές

Ιορδάνης Τζαμτζής: Στοχεύουμε στην ανάδειξη των εξαιρετικών προϊόντων μας.

Ευκαιρίες για Αγρότες και Επιχειρηματίες του κλάδου φρέσκων φρούτων και λαχανικών προσφέρει η Διεθνής Έκθεση FRUIT LOGISTICA 2023, στο Βερολίνο.

 

 

Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης Κεντρικής Μακεδονίας,  στο πλαίσιο της πολιτικής τους  για την προβολή και προώθηση των αγροτικών προϊόντων των Περιφερειακών Ενοτήτων και της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας, θα συμμετάσχουν στη Διεθνή Έκθεση φρέσκων φρούτων και λαχανικών FRUIT LOGISTICA 2023, που θα πραγματοποιηθεί από τις 8 έως τις 10 Φεβρουαρίου 2023 στο Εκθεσιακό Κέντρο Messe Berlin – ExpoCenter City, στο Βερολίνο  – Γερμανία.

Πρόκειται για την δημοφιλέστερη Διεθνή Έκθεση φρέσκων φρούτων και λαχανικών,

με συμμετοχές από τις αγορές όλου του κόσμου, που προσφέρει μια πλήρη επισκόπηση της αγοράς, για τα προϊόντα και τις υπηρεσίες του κλάδου, σε κάθε επίπεδο.

Οι συμμετέχοντες έχουν την ευκαιρία να προβάλλουν την διαφορετικότητα και να αναδείξουν την ποιότητα των προϊόντων τους, την παραγωγική τους δυναμική  και την εμπορική τους συνέπεια,  σε ξεχωριστό σταντ, μέσα στο ενιαία διαμορφωμένο Περίπτερο της Περιφέρειας.

 

Η συνεπής παρουσία της Π.Ε. Πέλλας, από το 2016, ενισχύει το κύρος και τον επαγγελματισμό των παραγωγών της περιοχής μας, που στοχεύουν σε αγορές όχι αποσπασματικά αλλά με διαχρονική παρουσία στα μεγάλα παγκόσμια γεγονότα του κλάδου.

 

«Στοχεύουμε στην ανάδειξη των εξαιρετικών φρέσκων προϊόντων που παράγει η Πέλλα και την προώθησή τους προς τη διεθνή αγορά» τόνισε ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας, Ιορδάνης Τζαμτζής, θέλοντας να επισημάνει τις ευκαιρίες που προσφέρουν οι συναντήσεις παραγωγών και ομίλων του διεθνούς εμπορίου, στην ανάπτυξη των εξαγωγών, τη διεύρυνση συνεργασιών του κλάδου και την παρουσίαση καινοτόμων προϊόντων. «Η Διεθνής Έκθεση του Βερολίνου αποτελεί το επίκεντρο των εξελίξεων στον κλάδο των φρέσκων προϊόντων και αποτελεί μια πρώτης τάξης ευκαιρία για νέους, αλλά σημαντικούς και ποιοτικούς, παραγωγούς της Πέλλας να παρουσιάσουν τα μοναδικά τους προϊόντα. Η εμπειρία μας από τις  επιτυχημένες συμμετοχές των προηγούμενων πέντε ετών, βεβαιώνει την ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας στον κλάδο των φρέσκων φρούτων και λαχανικών, την ενίσχυση της εξωστρέφειας της παραγωγής, τη σύναψη συμφερουσών εμπορικών συμφωνιών, για επιχειρήσεις και συνεταιρισμούς της Πέλλας και την τόνωση του πρωτογενούς  τομέα της περιοχής μας, που παίζει καταλυτικό ρόλο στην τοπική και, εν γένει, την ελληνική οικονομία».

 

Δυνατότητα συμμετοχής στην έκθεση έχουν επιχειρήσεις, συνεταιρισμοί, ομάδες παραγωγών καθώς και μεμονωμένοι αγρότες,  που παράγουν ή εμπορεύονται φρέσκα φρούτα και λαχανικά,  με  εξαγωγικό χαρακτήρα.

Βασική προϋπόθεση συμμετοχής είναι, τα προβαλλόμενα προϊόντα να έχουν παραχθεί, τυποποιηθεί, μεταποιηθεί εντός της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, καθώς επίσης η επωνυμία της επιχείρησης ή η ετικέτα της συσκευασίας να μην παραπέμπουν σε άλλη Περιφέρεια.

 

Το κόστος συμμετοχής θα διαμορφωθεί ανάλογα με τον τελικό αριθμό των συμμετεχόντων, και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας, λόγω συγκεκριμένου αριθμού σταντ.

Παρακαλούνται οι εκπρόσωποι των ενδιαφερόμενων επιχειρήσεων, συνεταιρισμών, ομάδων παραγωγών κλπ, όπως αποστείλουν άμεσα και όχι μετά την Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2022,  συμπληρωμένο και υπογεγραμμένο, το έντυπο εκδήλωσης ενδιαφέροντος – φόρμα συμμετοχής στα e-mail:g.karali@pkm.gov.gr ή dao@pkm.gov.gr.

 

Για οποιαδήποτε πληροφορία μπορείτε να επικοινωνήσετε με τα ακόλουθα στελέχη, της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας  κα. Γλυκερία Καραλή 2313330350, κα. Χαρίκλεια Τσιαμπαλή  2313330391, κα Μαρία Ελευθεριάδου 2313330052 και για λογαριασμό της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας με την κα. Αικατερίνη Καλαϊτζίδου 2381351398 ή 6997026331 (γεωπόνο της ΔΑΟΚ Πέλλας).

 

ΦΟΡΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ FRUIT LOGISTICA 2022 (0)

Κάντε το σχόλιο σας

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.