Δ.Αλμωπίας

Ενημέρωση Δήμου Αλμωπίας για την καραντίνα στην Τ.Κ. Φούστανης

612Προβολές

Συνδημότες και συνδημότισσες,
Με απόφαση της Γενικής Γραμματείας Προστασίας Πολιτικής Προστασίας και σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, την Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας και το Δήμο Αλμωπίας και ύστερα από εισήγηση του Δήμου Αλμωπίας, η τοπική κοινότητα Φούστανης τίθεται σε κατάσταση καραντίνας, από σήμερα Τετάρτη 1 Απριλίου στις 8 το βράδυ και για 14 ημέρες.
Ο Δήμος Αλμωπίας θα βρίσκεται στο πλευρό των κατοίκων της Φούστανης, με κάθε δυνατό και πρόσφορο μέσο. Ήδη έχει δημιουργηθεί δημοτική δομή φροντίδας και μέριμνας: «Ομάδα διαχείρισης και αντιμετώπισης των αρνητικών συνεπειών της εμφάνισης του κορωνοιού COVID-19 και της ανάγκης περιορισμού διάδοσης του στο Δήμο Αλμωπίας» με αντικείμενο:
1. καταγραφή των κατοίκων του δήμου που δεν μπορούν ή δεν επιτρέπεται να μετακινηθούν από τις οικίες τους και αδυνατούν κατά δήλωσή τους να εξυπηρετηθούν
2. καταγραφή των άπορων και οικονομικά αδύνατων κατοίκων του δήμου που δεν μπορούν ή δεν επιτρέπεται να μετακινηθούν από τις οικίες τους και αδυνατούν να εξυπηρετηθούν κατά δήλωσή τους
3. εξυπηρέτηση για θέματα φαρμακευτικής περίθαλψης και παροχής ειδών πρώτης ανάγκης στους κατοίκους της περ. α)
4. δωρεάν προσφορά φαρμακευτικής περίθαλψης και ειδών πρώτης ανάγκης στους κατοίκους της περ. β)
5. δωρεάν σίτιση απόρων και ευπαθών ομάδων
6. εξυπηρέτηση για θέματα παροχής ζωοτροφών στους κτηνοτρόφους κατοίκους των περιοχών που βρίσκονται σε καραντίνα.
7. συνδρομή στις υγειονομικές υπηρεσίες που επιχειρούν εντός των ορίων του δήμου, ανάλογα με τις οδηγίες τους
8. λειτουργία τηλεφωνικού κέντρου και ιστότοπου με σκοπό την καταγραφή των αιτημάτων και των αναγκών των κατοίκων των περ. α) και β)
9. διεκπεραίωση αιτημάτων των κατοίκων των περ. α) και β) (παραλαβή αιτήσεων-παράδοση πιστοποιητικών) για τα πάσης φύσεως πιστοποιητικά που εκδίδονται μέσω ΚΕΠ
10. κάθε άλλη εργασία συναφής με ληφθέντα μέτρα για την αποτροπή διάδοσης του ιού COVID-19.
Οι κάτοικοι της Φούστανης και όλοι όσοι έχουν ανάγκη φροντίδας, μπορούν να επικοινωνούν με τα τηλέφωνα: 2384350211 και 2384350202 και στο e-mail: syzefxis@0598.syzefxis.gov.gr
Τώρα είναι η ώρα της απόλυτης ευθύνης. Της συλλογικής και πρώτα από όλα της ατομικής ευθύνης. Πρέπει να γίνει κατανοητό σε όλους ότι μένουμε σπίτι!
Η κατάσταση είναι σοβαρή αλλά ακόμη αναστρέψιμη.
Μόνο όλοι μαζί μπορούμε να τα καταφέρουμε. Όλοι μαζί γιατί θα είναι ο καθένας μόνος του!
Υπενθυμίζουμε ότι οι λαϊκές αγορές δε θα λειτουργήσουν, απόφαση απαραίτητη και απαιτητή από τους κανόνες της ΓΓ Πολιτικής Προστασίας.
Για κάθε επιπλέον πληροφορία, θα είμαστε κοντά σας με συνεχή δελτία τύπου.
Χρήστος Μπάτσης
Δήμαρχος Αλμωπίας

Κάντε το σχόλιο σας

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.