Κεντρική Μακεδονία

Εξιχνιάσθηκαν ακόμα 15 διαρρήξεις διαμερισμάτων σε Ημαθία, Πέλλα και Πιερία

500Προβολές

Ταυτοποιήθηκε η εμπλοκή 2 ανήλικων που συνελήφθησαν πριν από 5 ημέρες για διαρρήξεις οικιών στη Βόρεια Ελλάδα

Αφαίρεσαν χρήματα και κοσμήματα η αξία των οποίων ξεπερνά τις 8.000 ευρώ

Κλοπές και απόπειρες κλοπών από διαμερίσματα σε Ημαθία, Πέλλα και Πιερία, εξιχνιάσθηκαν μετά από παράλληλες έρευνες των αστυνομικών του Τμήματος Ασφάλειας Βέροιας, της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Κατερίνης και του Τμήματος Ασφάλειας Έδεσσας.

Σχηματίσθηκαν δικογραφίες σε βάρος δύο ανήλικων ημεδαπών, που είχαν συλληφθεί την 27η Μαΐου 2021 για διαρρήξεις οικιών σε περιοχές της Βόρειας Ελλάδας (σχετικό το από 28 Μαΐου 2021 Δελτίο Τύπου).

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την έρευνα των αστυνομικών, ενέχονται σε επιπλέον 15 διαρρήξεις διαμερισμάτων που έγιναν το δίμηνο Μαρτίου – Απριλίου του 2021 και συγκεκριμένα σε:

• 7 διαρρήξεις διαμερισμάτων στη Βέροια, όπου σε 4 από αυτά αφαίρεσαν 400 ευρώ, κοσμήματα και άλλα αντικείμενα αξίας 3.880 ευρώ,
• 5 διαρρήξεις διαμερισμάτων στην Έδεσσα, όπου σε 2 από αυτά αφαίρεσαν 800 ευρώ και κοσμήματα αξίας 2.700 ευρώ και
• 3 διαρρήξεις διαμερισμάτων στην Κατερίνη, όπου σε 1 από αυτά αφαίρεσαν 500 ευρώ.

Οι προαναφερόμενοι είχαν συλληφθεί, μαζί με μία ημεδαπή συνεργό τους, μετά από συντονισμένη επιχείρηση των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Κατερίνης και είχε διαπιστωθεί η εμπλοκή τους σε 10 διαρρήξεις διαμερισμάτων που έγιναν το χρονικό διάστημα από 10 έως 27 Μαΐου 2021 σε Κατερίνη, Καβάλα και Κοζάνη.

Οι συλληφθέντες είχαν οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, όπου τους παρέπεμψε στον Ανακριτή Θεσσαλονίκης.

Οι έρευνες των αστυνομικών συνεχίζονται για να εξακριβωθεί η τυχόν συμμετοχή τους και σε άλλες παρόμοιες αξιόποινες πράξεις.

Οι δικογραφίες που σχηματίσθηκαν θα υποβληθούν στους αρμόδιους Εισαγγελείς.

Κάντε το σχόλιο σας

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.