Π.Ε.Πέλλας

Επιτροπή Αγώνα Εργαζομένων Νομού Πέλλας στον Ιδιωτικό Τομέα.

561Προβολές

 

Μετά την ψήφιση ενός ακόμη αντιλαϊκού προϋπολογισμού, εν μέσω μάλιστα πανδημίας, η κυβέρνηση θέλει να δώσει το μήνυμα ότι ο αυταρχισμός και η καταστολή του συνδικαλιστικού κινήματος θα είναι το εργαλείο εκτέλεσής του. Αντί να προχωρήσει σε αποφασιστικές παρεμβάσεις ενίσχυσης του δημόσιου συστήματος υγείας, αντί να πάρει ουσιαστικά μέτρα προστασίας στους χώρους δουλειάς, αντί να απαντήσει στα ουσιαστικά και δίκαια αιτήματα των εργαζομένων και του λαού, συνεχίζει να μας κουνά το δάχτυλο, να μετατοπίζει τις δικές της τεράστιες ευθύνες στη λεγόμενη «ατομική ευθύνη».

Καταδικάζουμε απερίφραστα την ενέργεια της Διοίκησης του Νοσοκομείου Γιαννιτσών να προχωρήσει σε μήνυση κατά του Προέδρου του Σωματείου Εργαζομένων, με αφορμή τοποθέτηση του σε παλιότερο δημοσίευμα σε τοπική εφημερίδα. Δηλώνουμε τη συμπαράστασή μας στο σωματείο με το οποίο άλλωστε το προηγούμενο διάστημα μας ένωσαν κοινοί αγώνες για την προστασία της υγείας και της ζωής των εργαζομένων και του λαού του νομού μας.

Οι ιδιωτικοί υπάλληλοι γνωρίζουμε πολύ καλά και βιώνουμε με διάφορες αφορμές την τρομοκρατία στους χώρους δουλειάς. Εκεί που το χειροκρότημα σταματά η εντατικοποίηση χτυπάει κόκκινο, με τρομοκρατία, κριτικές και επιπλήξεις. Η ενέργεια αυτή εναντίον του Προέδρου του Σωματείου Εργαζομένων στο Νοσοκομείο Γιαννιτσών δεν είναι τυχαία, έρχεται να προστεθεί στο γενικότερο κλίμα αυταρχισμού που καλλιεργείται με ευθύνη της κυβέρνησης. Δεκάδες είναι τα παραδείγματα συνδικαλιστών και πρωτοπόρων εργαζομένων που απειλούνται, εκβιάζονται και απολύονται προκειμένου να μπει φραγμός στους αγώνες και να περάσει η γενικευμένη επίθεση της κυβέρνησης και της εργοδοσίας με το λαό φιμωμένο.

Η Επιτροπή Αγώνα Εργαζομένων Νομού Πέλλας στον Ιδιωτικό Τομέα δίνουμε τη μάχη μαζί με το προσωπικό και τους εργαζόμενους στα νοσοκομεία για την προστασία της υγείας και των δικαιωμάτων μας, κόντρα στην τρομοκρατία, την χειραγώγηση και τον αυταρχισμό.

 

Κάντε το σχόλιο σας

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.