Π.Ε.Πέλλας

Η διάνοιξη Συνοριακής Πύλης

994Προβολές

Θεοδώρα Τζάκρη: Εγκρίθηκε από το Υπουργείο Εξωτερικών η διάνοιξη Συνοριακής Πύλης στην Πέλλα

Από το γραφείο της βουλευτή Πέλλας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Θεοδώρας Τζάκρη   ανακοινώνεται ότι κατόπιν πολύμηνων και επίμονων  προσπαθειών της ιδίας και μετά τη διευθέτηση των τελευταίων λεπτομερειών από το κλιμάκιο του Υπουργείου Εξωτερικών που επέστρεψε σήμερα από τη γειτονική χώρα, εγκρίθηκε επίσημα από το Υπουργείο Εξωτερικών η διάνοιξη συνοριακής διάβασης στην Πέλλα.

            Το Υπουργείο Εξωτερικών αρχίζει επίσημα από σήμερα τη διαδικασία για την κατάρτιση διμερούς συμφωνίας για τη δημιουργία συνοριακής διάβασης στην Πέλλα που θα είναι κοινή με τη διάνοιξη συνοριακής διάβασης στις Πρέσπες.

Η κ. Τζάκρη ευχαριστεί πρωτίστως τον Πρωθυπουργό κ. Αλέξη Τσίπρα και σύσσωμη την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εξωτερικών για την ικανοποίηση του διαχρονικού αιτήματος της Πέλλας -κυρίως του εμπορικού κόσμου και της επιχειρηματικής τάξης, αλλά και των απλών πολιτών- που θα συμβάλει καθοριστικά στην οικονομική της ανάπτυξη, εφόσον θα δώσει τη δυνατότητα για την άμεση εξαγωγή μέσω της συνοριακής πύλης, τόσο στις χώρες της Βόρειας και της Κεντρικής Ευρώπης, όσο και στις χώρες των Βαλκανίων,  του πλήθους των αγροτικών προϊόντων που καλλιεργούνται στην Πέλλα (ροδάκινα, κεράσια, βερίκοκα, μήλα κ.λπ.), καθώς και των μεταποιημένων αγροτικών και κτηνοτροφικών προϊόντων (κομπόστες ροδάκινου, γλυκά, κρέατα, τυριά, αλλαντικά και λοιπά τρόφιμα) και θα διευκολύνει τη μετακίνηση επισκεπτών από τις χώρες αυτές  στους σημαντικούς τουριστικούς και αρχαιολογικούς προορισμούς της Πέλλας,  συμβάλλοντας καθοριστικά στην άρση της γεωγραφικής της απομόνωσης.

 

Κάντε το σχόλιο σας

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.