Οικονομικά

Η ηλεκτρονική εφαρμογή στο Taxisnet

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
1.1kΠροβολές

Διαθέσιμη είναι από το βράδυ της Πέμπτης η ηλεκτρονική εφαρμογή στο Taxisnet για την υποβολή μέχρι στα τέλη Ιουνίου από 6,2 εκατομμύρια φορολογούμενους των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος (Ε1-Ε2-Ε3) το οποίο αποκτήθηκε το 2018.

Εκτός από την εμπρόθεσμη δήλωση φορολογίας εισοδήματος 2019 (για το οικονομικό έτος 2018) οι φορολογούμενοι, εφόσον έχουν υποχρέωση, θα μπορούν να υποβάλλουν επίσης το έντυπο Ε2(για εισοδήματα από μισθώματα ακινήτων) και το έντυπο Ε3 (κατάσταση οικονομικών στοιχείων από επιχειρηματική δραστηριότητα).

Αναλυτικά όπως ανακοίνωσε η ΑΑΔΕ η υποβολή της δήλωσης γίνεται ως εξής::

1. Επιλέγω το έτος για το οποίο επιθυμώ την υποβολή δήλωσης.
2. Επιβεβαιώνω τα προσωπικά μου στοιχεία (ΑΜΚΑ, Ημ. Γέννησης, Οικογενειακή κατάσταση κ.λπ.).
3. Συμπληρώνω τα έντυπα Ε2 και Ε3 εφόσον υπάρχει υποχρέωση. Η σύζυγος υποβάλει τα συνυποβαλλόμενα έντυπα με τους δικούς της κωδικούς πρόσβασης.
4. Συμπληρώνω το έντυπο Ε1. Σχετικά μηνύματα καθοδηγούν τον χρήστη και τον ενημερώνουν για τυχόν ανάγκη ελέγχου της υποβληθείσας δήλωσης από τη Δ.Ο.Υ.
5. Ενημερώνομαι για το αποτέλεσμα της εκκαθάρισης.
6. Υποβάλω τη δήλωση.
7. Εκτυπώνω τα έντυπα Ε1, Ε2, Ε3 και την πράξη διοικητικού προσδιορισμού φόρου.

Ο πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, Κωνσταντίνος Κόλλιας, καλεί τους υπόχρεους να είναι προσεκτικοί και να απευθύνονται μόνο σε πιστοποιημένους φοροτεχνικούς.

Κάντε το σχόλιο σας

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.