Πολιτική

Θεοδώρα Τζάκρη: Ενιαία καταβολή ενισχύσεων  de minimiς για τις ζημιές από τις βροχοπτώσεις στα επιτραπέζια  και τα συμπύρηνα ροδάκινα

1.1kΠροβολές

Από το γραφείο της βουλευτή Πέλλας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Θεοδώρας Τζάκρη ανακοινώνεται ότι σύμφωνα με απόφαση του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων κ. Σταύρου Αραχωβίτη οι ενισχύσεις de minimis για τις ζημιές από τις βροχοπτώσεις του περασμένου καλοκαιριού θα καταβληθούν ενιαία για τα επιτραπέζια και τα συμπύρηνα ροδάκινα στο τέλος του Γενάρη για την αποφυγή της γραφειοκρατίας (έκδοση δύο αποφάσεων de minimis για την ίδια αιτία, διάσπαση της διαδικασίας κ.λπ.) που συνεπάγεται καθυστερήσεις.

Υπενθυμίζεται ότι έχουν ήδη εγκριθεί 10.200.000 ευρώ για τις ποικιλίες επιτραπέζιων ροδακίνων όπως είχαν ανακοινωθεί τελικά από τον ΕΛΓΑ, στις οποίες θα προστεθούν, κατόπιν της σημερινής σύσκεψης του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης με τον ΕΛΓΑ, και ορισμένες νέες ποικιλίες κατόπιν πρότασης των παραγωγικών φορέων προς αποκατάσταση αδικιών οι οποίες  θα ανακοινωθούν αρμοδίως, ενώ θα δοθούν και πρόσθετα κονδύλια για την καταβολή ενισχύσεων de minimis στις ποικιλίες των συμπύρηνων ροδακίνων που είχαν αρχικά επιλεγεί, το συνολικό ύψος των οποίων καθώς και το ποσό της στρεμματικής ενίσχυσης για τις ποικιλίες συμπύρηνων ροδακίνων θα καθορισθεί σε σύσκεψη που θα πραγματοποιηθεί με τον κ.  Αραχωβίτη τις προσεχείς ημέρες.

Κατά τα λοιπά ισχύει η απόφαση που είχε ληφθεί για τη διαδικασία που θα ακολουθηθεί. Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με την απόφαση αυτή βάση δεδομένων για την καταβολή των ενισχύσεων αποτελεί η βάση δεδομένων του ΟΠΕΚΕΠΕ όπως διαμορφώνεται από τις δηλώσεις ΟΣΔΕ των παραγωγών για τις  ποικιλίες που ονοματίζονται σε αυτή και για τις ποικιλίες που δεν ονοματίζονται οι δηλώσεις των παραγωγών που έγιναν στις συνεταιριστικές οργανώσεις το προηγούμενο χρονικό διάστημα.

Η παραπάνω απόφαση ανακοινώθηκε από την κ. Τζάκρη  σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε σήμερα Παρασκευή 4 Ιανουαρίου 2019 στον Αγροτικό Συνεταιρισμό Πέλλας παρουσία βουλευτών, Προέδρων Συνεταιρισμών και εκπροσώπων Οργανώσεων.-

Κάντε το σχόλιο σας

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.