Πολιτική

Θεοδώρα Τζάκρη: «Η Κυβέρνηση «πετάει στο δρόμο» 150 εργαζόμενους όλων των ειδικοτήτων από τα Κέντρα Κοινωνικής Πρόνοιας της χώρας»

436Προβολές

150 επικουρικοί εργαζόμενοι οι οποίοι προσέφεραν τις υπηρεσίες τους συνεχόμενα, χωρίς μέρα κενό, από το 2014 στα Κέντρα Κοινωνικής Πρόνοιας και ειδικότερα σε Θεραπευτήρια, Γηροκομεία, Κέντρα φιλοξενίας ΑμεΑ και εγκαταλελειμμένων παιδιών, «πετιούνται στο δρόμο», αφού η Κυβέρνηση αποφάσισε να μην αναμεώσει τις συμβάσεις εργασίας τους.

Οι εργαζόμενοι αυτοί, όπως ψυχολόγοι, κοινωνικοί λειτουργοί, κοινωνικοί επιμελητές, νοσηλευτές, λογοθεραπευτές κλπ, οι οποίοι εργάζονται, θα μείνουν άνεργοι μην μπορώντας να αντιμετωπίσουν ούτε τις βασικές καθημερινές ανάγκες τους. Για αυτόν τον λόγο, η Βουλευτής κ. Θεοδώρα Τζάκρη μαζί με 37 ακόμη βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ υπέβαλαν Ερώτηση προς τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων με την οποία τον ρωτούν για τις προθέσεις του να προχωρήσει σε επείγουσα νομοθετική ρύθμιση για την επαναπρόσληψη αυτών των εργαζομένων με αναδρομική ισχύ από τη λήξη των συμβάσεων τους, ώστε να δοθεί άμεσα λύση στο ζήτημα που έχει δημιουργηθεί με τις απολύσεις των 150 εργαζόμενων όλων των ειδικοτήτων στα Κέντρα Κοινωνικής Πρόνοιας όλης της χώρας.

 

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της Ερώτησης:

 

«Αθήνα, 8 Νοεμβρίου 2021

 

ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων

Θέμα: «Απολύονται 150 επικουρικοί εργαζόμενοι στα Κέντρα Κοινωνικής Πρόνοιας όλης της χώρας»

Από το 2014 και μετά, ένας μεγάλος αριθμός εργαζομένων εργάζεται στα  Κέντρα Κοινωνικής Πρόνοιας όλης της χώρας με συμβάσεις εργασίας ορισμένου χρόνου (συνήθως εξάμηνης διάρκειας).

Οι επικουρικοί εργαζόμενοι στα Κέντρα Κοινωνικής Πρόνοιας του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων έχουν εκφράσει την αγανάκτησή τους για τις απολύσεις τους σημειώνοντας χαρακτηριστικά ότι «εργαζόμαστε σε Θεραπευτήρια,  Γηροκομεία, Κέντρα φιλοξενίας ΑμεΑ και εγκαταλελειμμένων παιδιών, συνεχόμενα χωρίς μέρα κενό, οι παλιότεροι συνάδελφοι για 6 χρόνια, από το 2014. Καλύπτουμε τραγικά κενά σε μόνιμο προσωπικό, πάγιες και διαρκείς ανάγκες, θέσεις νευραλγικές για την προστασία της ζωής των πιο ευαίσθητων ομάδων του πληθυσμού. Όλα αυτά τα χρόνια, παλέψαμε για να μη βρεθούμε στο δρόμο (κάποιοι απλήρωτοι επί μήνες), για να κρατήσουμε το αυτονόητο δικαίωμά μας στη δουλειά. Διεκδικήσαμε με όλες μας τις δυνάμεις μόνιμη και σταθερή δουλειά, τη μετατροπή των συμβάσεων μας σε αορίστου χρόνου. Δουλέψαμε με το άγχος της ημερομηνίας λήξης, από παράταση σε παράταση και πάλι από την αρχή».

Για την κυβέρνηση όμως όλα αυτά «περισσεύουν» και σήμερα «πετάει στο δρόμο» 150 εργαζόμενους όλων των ειδικοτήτων (όπως ψυχολόγους, κοινωνικούς λειτουργούς, κοινωνικούς επιμελητές, νοσηλευτές, λογοθεραπευτές κλπ) από τα Κέντρα Κοινωνικής Πρόνοιας όλης της χώρας, μαζί με τα χρόνια εργασίας τους, εμπειρίας τους και προσφοράς τους στην Πρόνοια.

Επειδή αυτοί οι εργαζόμενοι προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στα πολλά χρόνια.

Επειδή η γνώση και η εμπειρία που έχουν αποκτήσει όλα αυτά τα χρόνια είναι αναντικατάστατη.

Επειδή «θα βρεθούν στο δρόμο» μην μπορώντας να αντιμετωπίσουν ούτε τις βασικές καθημερινές ανάγκες του.

Ερωτάται ο κ. Υπουργός:

  1. Προτίθεστε να προχωρήσετε σε επείγουσα νομοθετική ρύθμιση για την επαναπρόσληψη αυτών των εργαζομένων με αναδρομική ισχύ από τη λήξη των συμβάσεων τους ώστε να δοθεί άμεσα λύση στο ζήτημα που έχει δημιουργηθεί με τις απολύσεις των 150 εργαζόμενων όλων των ειδικοτήτων στα Κέντρα Κοινωνικής Πρόνοιας όλης της χώρας;

 

Οι Ερωτώντες Βουλευτές

Τζάκρη Θεοδώρα

Αβραμάκης Λευτέρης

Αναγνωστοπούλου Σία

Βαγενά Άννα

Βαρδάκης Σωκράτης

Βέττα Καλλιόπη

Γκιόλας Γιάννης

Ελευθεριάδου Τάνια

Ζαχαριάδης Κώστας

Ηγουμενίδης Νίκος

Καλαματιανός Διονύσης

Καφαντάρη Χαρά

Κόκκαλης Βασίλης

Κουρουμπλής Παναγιώτης

Λάππας Σπύρος

Μάλαμα Κυριακή

Μαμουλάκης Χαράλαμπος

Μάρκου Κώστας

Μεϊκόπουλος Αλέξανδρος

Μπάρκας Κωνσταντίνος

Μωραΐτης Θάνος

Νοτοπούλου Κατερίνα

Παπαδόπουλος Σάκης

Πέρκα Θεοπίστη

Πούλου Γιώτα

Σαντορινιός Νεκτάριος

Σκουρολιάκος Πάνος

Σκούφα Μπέττυ

Συρμαλένιος Νίκος

Τζούφη Μερόπη

Τριανταφυλλίδης Αλέξανδρος

Φάμελλος Σωκράτης

Φίλης Νίκος

Χαρίτου Δημήτρης

Χατζηγιαννάκης Μίλτος

Χρηστίδου Ραλλία

Ψυχογιός Γιώργος»

 

Κάντε το σχόλιο σας

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.