Πολιτική

Ιδρυση Πανεπιστημιακού Τμήματος

877Προβολές

Θεοδώρα Τζάκρη: Κατατίθεται σήμερα στη Βουλή η τροπολογία για την ίδρυση Πανεπιστημιακού Τμήματος Μουσειολογίας 4ετούς φοίτησης στην Έδεσσα στο πλαίσιο του Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδος

             Από το γραφείο της  βουλευτή Πέλλας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Θεοδώρας Τζάκρη ανακοινώνεται ότι κατατίθεται σήμερα στη Βουλή η τροπολογία για την ίδρυση Πανεπιστημιακού Τμήματος Μουσειολογίας 4ετούς φοίτησης στην Έδεσσα στο πλαίσιο λειτουργίας του Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδος στο Νομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας με τίτλο “Συνέργειες Πανεπιστημίων και ΤΕΙ, Πρόσβαση στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, Πειραματικά Σχολεία, Γενικά Αρχεία του Κράτους και άλλες διατάξεις”, που εισήχθηκε προς συζήτηση στην αρμόδια Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής. Το Νομοσχέδιο θα συζητηθεί και θα ψηφιστεί την Μ. Δευτέρα στη Βουλή.

 

———-

Το κείμενο της τροπολογίας έχει ως εξής.

 

ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ – ΠΡΟΣΘΗΚΗ

Τροπολογία – Προσθήκη στο σχέδιο νόμου του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων: «Συνέργειες Πανεπιστημίων και Τ.Ε.Ι., πρόσβαση στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, πειραματικά σχολεία, Γενικά Αρχεία του Κράτους και λοιπές διατάξεις».

 

Θέμα: Ίδρυση Τμήματος Μουσειολογίας στη Σχολή Κοινωνικών Επιστημών του Διεθνούς Πανεπιστημίου της Ελλάδας

 

Α. ΑΙΤΙΟΛΟΓΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ

Άρθρο….

Ιδρύεται Τμήμα Μουσειολογίας στη Σχολή Κοινωνικών Επιστημών του Διεθνούς Πανεπιστημίου της Ελλάδας για την ίδρυση του οποίου έχει ενημερωθεί και είναι σύμφωνη η Διοικούσα Επιτροπή του ΔΙ.ΠΑ.Ε.

 

Β. ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ ΠΡΟΣΘΗΚΗ

Άρθρο…..

  1. Στην περίπτ. β΄ της παρ. 1 του άρθρου 2 του σχεδίου νόμου προστίθεται υποπερίπτωση δδ΄ η οποία έχει ως εξής:

«δδ) Μουσειολογίας, με έδρα την Έδεσσα.»

  1. Στην παρ. 3 του άρθρου 2 του σχεδίου νόμου μετά τη λέξη «Πολιτισμών» προστίθεται η λέξη «, Μουσειολογίας».
  2. Στην παρ. 4 άρθρου 2 του σχεδίου νόμου μετά τη λέξη «Πολιτισμών» προστίθεται η λέξη «, Μουσειολογίας».

 

Αθήνα, 18 Απριλίου 2019

Κάντε το σχόλιο σας

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.