Πολιτική

Καταγγελία Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ Ν. Πέλλας

1kΠροβολές

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Εργαζομένων Ο.Τ.Α. Νομού Πέλλας καταγγέλλει την διοίκηση του  Ν.Π.Δ.Δ. ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΕΔΕΣΣΑΣ «ΕΥ ΖΗΝ» – (ΠΑΙΔΙΚΟΙ ΣΤΑΘΜΟΙ) και κατά συνέπεια την Δημοτική Αρχή Έδεσσας, διότι αρνούνται να εφαρμόσουν την Ειδική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας, την οποία προσυπέγραψαν η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στους Ο.Τ.Α. Α΄ βαθμού και το Ελληνικό Δημόσιο στις 21-12-2018 και δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ 6159 Τεύχος Β΄ /31-12-2018.

 Η Συλλογική Σύμβαση προβλέπει σαφώς ότι «στους μάγειρες σε κουζίνες μαζικής εστίασης, η εβδομαδιαία απασχόληση των εργαζομένων ορίζεται σε 32 ώρες».

 Η Διοίκηση του Ν.Π.Δ.Δ. ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΕΔΕΣΣΑΣ «ΕΥ ΖΗΝ», παρανομεί αρνούμενη – μόνη σε όλη τη χώρα! – να εφαρμόσει το νόμο και την Συλλογική Σύμβαση Εργασίας. Με την δικαιολογία ότι περιμένει απάντηση από το Υπουργείο Εσωτερικών που θα διευκρινίζει ποιους εννοεί (!) «μάγειρες σε κουζίνες μαζικής εστίασης», αρνείται να εφαρμόσει τα αυτονόητα. Έτσι οδήγησε εννιά (9) εργαζόμενους μάγειρες και μαγείρισσες στους Παιδικούς Σταθμούς του Δήμου Έδεσσας να προσφύγουν δικαστικά για την αποκατάσταση των νόμιμων δικαιωμάτων τους.

 Το Δ.Σ. του Συλλόγου Εργαζομένων Ο.Τ.Α. Νομού Πέλλας, συμπαρατάσσεται με τους εργαζόμενους και καταγγέλλει την Δημοτική Αρχή Έδεσσας και την Διοίκηση του «ΕΥ ΖΗΝ» για κακοπιστία και καραμπινάτη παρανομία!

 Καλούμε την διοίκηση του  Ν.Π.Δ.Δ. ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΕΔΕΣΣΑΣ «ΕΥ ΖΗΝ» – (ΠΑΙΔΙΚΟΙ ΣΤΑΘΜΟΙ) και την Δημοτική Αρχή Έδεσσας, να σταματήσουν να εκδικούνται τους εργαζόμενους και να εφαρμόσουν την Ειδική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας, όπως θα έκανε κάθε καλόπιστος εργοδότης.

 Έδεσσα  21/02/2019

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ Ν.Πέλλας – (Μέλος ΠΟΕ-ΟΤΑ)

Κάντε το σχόλιο σας

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.