Στόχος

Οι 10 χρυσοί κανόνες της καλής νονάς

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
965Προβολές

Ποιο είναι το μυστικό λοιπόν μιας καλής νονάς;

Δεν εμφανίζεται μόνο το Πάσχα και τις γιορτές

Μια καλή νονά δεν αντιμετωπίζει την περίοδο των γιορτών ως μια ευκαιρία να «βγάλει την υποχρέωση» με δώρα για να δώσει το παρόν στη ζωή του παιδιού. Ακόμη κι αν μένει μακριά από το βαφτιστήρι της, βρίσκει τρόπους να του δείξει ότι είναι δίπλα του. Ένα τηλεφώνημα για να του ευχηθεί καλή επιτυχία σε ένα διαγώνισμα, μια ξαφνική επίσκεψη είναι υπεραρκετά.

Παίζει με το παιδί σαν…παιδί

Όταν θα επισκεφθεί το βαφτιστήρι της, δεν θα περάσει την ώρα της με τους «μεγάλους» στο σαλόνι. Αντίθετα, θα κυλιστεί στο πάτωμα, θα μπουσουλήσει, θα παίξει ή θα γίνει συνεργός…στις σκανταλιές.

Κάνει δώρα για το παιδί σαν…παιδί

Μπορεί το βαφτιστήρι της να έχει ανάγκη από μια καινούρια φόρμα γυμναστικής ή μια σχολική τσάντα, όμως, ξέρει ότι τίποτα δεν θα το ικανοποιήσει περισσότερο από ένα παιχνίδι. Έχει πάντα στο μυαλό της τι του αρέσει και ποιο είναι το  «κόλλημα» την συγκεκριμένη περίοδο και… αγοράζει αναλόγως.

Είναι παρούσα στις σημαντικές στιγμές του

Στα πρώτα του βήματα, στις σχολικές εκδηλώσεις, στις παραστάσεις μπαλέτου ή στους ποδοσφαιρικούς αγώνες θα είναι πάντα παρούσα. Θα την δεις να πανηγυρίζει, να εμψυχώνει, να κλείνει πονηρά το μάτι και το κυριότερο, να καμαρώνει για τα κατορθώματα του βαφτιστηριού της.

Χαίρεται να κάνει babysitting

Θέλει να περάσει χρόνο με το βαφτιστήρι της και το επιδιώκει με διασκεδαστικές εξόδους ή τρυφερά χουχουλιάσματα στον καναπέ βλέποντας ταινίες.. Ακόμη και αν το κίνητρό της είναι να ξεκουράσει τους γονείς, η ουσία είναι ότι το κάνει με την καρδιά της και το απολαμβάνει.

Είναι η καλύτερή του φίλη

Συμπεριφέρεται με τέτοια τρυφερότητα και εμπιστοσύνη, που είναι αδύνατον το παιδί να μην νιώσει ασφάλεια μαζί της. Μόλις μεγαλώσει θα της εκμυστηρεύεται τα μυστικά του, τις σκέψεις και τα όνειρά του και εκείνη θα το καθοδηγεί πάντα με στοργή.

Υποστηρίζει το παιδί χωρίς να «ακυρώνει» τους γονείς

Υποστηρίζει τις επιλογές του παιδιού, ακούει τα θέλω του και δεν διστάζει να πάρει το μέρος του. Ωστόσο, έχει πάντα στον νου της ότι οι γονείς έχουν τον πρώτο ρόλο στη ζωή του και προσπαθεί να διατηρεί αυτές τις ισορροπίες.

Δίνει μαθήματα ζωής και…διασκέδασης

Αναπόφευκτα θα υιοθετήσει τον ρόλο του μέντορα και θα δώσει στο παιδί καινούρια ερεθίσματα. Μαζί θα εξερευνήσουν μουσεία, θα δοκιμάσουν νέες κουζίνες, θα κάνουν κινηματογραφικές βραδιές και θα μιλήσουν για καινούρια ενδιαφέροντα.

Κάνει δωράκια τις πιο «άκυρες» στιγμές

Δεν χρειάζεται να έχουν προηγηθεί γενέθλια ή γιορτές για να κάνει ένα δώρο στο βαφτιστήρι της. Ξέρει πολύ καλά ότι τα ακριβά δώρα δεν κάνουν…την νονά. Πίσω από κάθε μικρό δωράκι της, όσο απλό κι αν είναι κρύβεται η αγάπη και το ενδιαφέρον της. Και το παιδί το καταλαβαίνει…

Παραμένει δίπλα στο παιδί ακόμη…

…κι αν χαλάσουν οι σχέσεις της με τους γονείς του. Κάποιες φορές, ακόμα και οι καλύτεροι φίλοι μπορεί να ψυχρανθούν και να απομακρυνθούν. Η καλή νονά, όμως διατηρεί τις καλές σχέσεις με το παιδί και δεν εξαφανίζεται από τη ζωή του.

Ο ρόλος της είναι ισόβιος

Aκόμη κι όταν το παιδί ενηλικιωθεί, εκείνη θα συνεχίσει να είναι δίπλα του. Μπορεί να μην αγοράζει λαμπάδες και σοκολατένια αυγά, όμως, με την ουσιαστική παρουσία της θα συνεχίσει το ηθικό καθήκον της. Εξάλλου η αληθινή αγάπη κρατάει για πάντα!

από Ιόλη Πολύζου

Κάντε το σχόλιο σας

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.