Πολιτική

Ο ΣΥΡΙΖΑ Γιαννιτσών συνομιλεί με τους αγρότες της Πέλλας.

513Προβολές

Με τους αγρότες συνεταιριστές στην περιοχή των Γαλατάδων, συναντήθηκε την περασμένη Πέμπτη αντιπροσωπεία του νέου Συντονιστικού Οργάνου της Ο.Μ.Σύριζα – Προοδευτική Συμμαχία δήμου Πέλλας με κεντρικό θέμα συζήτησης τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι αγρότες και τις καθυστερήσεις στις αποζημιώσεις από τις βροχοπτώσεις του καλοκαιριού. Την ώρα που η κυβέρνηση προσπαθεί να αντέξει την πανδημία και τη νέα οικονομική ύφεση με την καταστολή κάθε τμήμα του πληθυσμού μετά από τόσους μήνες βρίσκεται πια σε απόγνωση.

Οι ισχυρές βροχοπτώσεις και το κύμα κακοκαιρίας που έπληξαν τον Αύγουστο την Ημαθία και την Πέλλα προκάλεσαν μεγάλες καταστροφές στις καλλιέργειες. Οι παραγωγοί ροδακίνου δεν αποζημιώθηκαν ακόμη, ενώ οι επιπτώσεις της πανδημίας στις αγορές έχουν επιφέρει επιπλέον μειώσεις στο εισόδημα των παραγωγών με αποτέλεσμα να αντιμετωπίζουν πρόβλημα βιοπορισμού και δυσκολίας στη διεξαγωγή της καλλιεργητικής δραστηριότητας για το τρέχον έτος.

Συνεπώς η ενίσχυσή τους με τις επιχορηγήσεις de minimis κρίνεται απολύτως αναγκαία αλλά και επιτακτική ανάγκη. Η καθυστέρηση της ενίσχυσης θα έχει ως συνέπεια να συμπέσει με την εμπορική διαχείριση της φετινής παραγωγής και να οδηγήσει σε μείωση των τιμών παραγωγού. Ο πρωτογενής τομέας χρειάζεται υποστήριξη και το αρμόδιο υπουργείο επιβάλλεται να ακούσει τα αιτήματα του αγροτικού κόσμου. Τα μέλη του Συντονιστικού ΟΜ ΣΥΡΙΖΑ Γιαννιτσών δήμου Πέλλας – ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ θα συνεχίσει τις επαφές με τον αγροτικό κόσμο της περιοχής στηρίζοντας τα αιτήματά τους.

Δυστυχώς το στοίχημα σωτηρίας του Μωυσή και το σύστημα «ακορντεόν» δεν έχουν φέρει κανένα ουσιαστικά αισιόδοξο αποτέλεσμα για την οικονομία και την επιστροφή στην κανονικότητα. Και ήρθε ξανά λοκντάουν μέσα στο λοκντάουν. Τα πάντα είναι υπό κατάρρευση. Σύστημα υγείας, ΜΜΜ, σχολεία, μεγάλοι χώροι εργασίας, μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Παντού κρούσματα, παντού απελπισία. Σαν να μην είχε περάσει ένας χρόνος. Και η κυβέρνηση πάλι δεν φταίει.
Ο κόσμος όμως βγαίνει πια να διαδηλώσει στο δρόμο. Και οι διχαστικές δηλώσεις του πρωθυπουργού της χώρας οδηγούν σε μια παράνοια καταστολής και αυθαιρεσίας, απέναντι σε κάθε πολίτη.

Πανδημία, οικονομική ύφεση και αστυνομική βία σχηματίζουν έναν κύκλο μέσα στον οποίο βρίσκεται ο ίδιος ο πρωθυπουργός και κανείς άλλος. Μέσα σε όλα αυτά πήρε πίσω, μετά τις αντιδράσεις, το ούτως ή άλλως γελοίο μέτρο να απαγορεύσει το πέταγμα του χαρταετού την Καθαρά Δευτέρα. Αλλά ο ίδιος, σε βάρος της κοινωνίας, πετάει χαρταετό μια ολόκληρη χρονιά.

 

 

 

                                                   Από το γραφείο τύπου

Κάντε το σχόλιο σας

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.