ΑγοράΕιδήσεις

Πίνακες αποτελεσμάτων για το πρόγραμμα επιχειρηματικότητας νέων, με έμφαση στις γυναίκες και επιχορήγηση 14.800 ευρώ

270Προβολές

Πίνακες αποτελεσμάτων για το πρόγραμμα επιχειρηματικότητας νέων, με έμφαση στις γυναίκες και επιχορήγηση 14.800 ευρώ

Σήμερα, Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου 2022, αναρτήθηκαν στον ιστότοπο της ΔΥΠΑ οι πίνακες με τα αποτελέσματα της αξιολόγησης των αιτήσεων χρηματοδότησης για τον Β΄ κύκλο του προγράμματος νεανικής επιχειρηματικότητας, με έμφαση στις γυναίκες.

Ο στόχος της 12μηνης δράσης είναι η προώθηση στην αυτοαπασχόληση 1.000 νέων ανέργων μέσω της δημιουργίας βιώσιμων επιχειρήσεων, ενώ τουλάχιστον 60% των δικαιούχων θα είναι άνεργες γυναίκες.

Το ποσό ενίσχυσης των νέων επιχειρήσεων ανέρχεται σε 14.800 ευρώ και θα καταβληθεί σε τρεις δόσεις ως εξής:

  • 1η δόση 4.000 ευρώ, μετά την έναρξη δραστηριότητας στη ΔΟΥ

  • 2η δόση 5.400 ευρώ, μετά τη λήξη του α’ εξαμήνου από την έναρξη της επιχείρησης

  • 3η δόση 5.400 ευρώ, μετά τη λήξη του β’ εξαμήνου από την έναρξη της επιχείρησης

Αιτιολογημένες ενστάσεις (με τυχόν δικαιολογητικά συνημμένα) μπορούν να υποβληθούν ηλεκτρονικά μέσω του Πληροφοριακού Συστήματος Κρατικών Ενισχύσεων (ΠΣΚΕ) εντός της αποκλειστικής προθεσμίας των 10 ημερών από την ηλεκτρονική ενημέρωση των δυνητικά δικαιούχων στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.ependyseis.gr

Η δράση, συνολικού προϋπολογισμού 43.400.000 €, συγχρηματοδοτείται από το Ελληνικό Δημόσιο και το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο/Πρωτοβουλία για την Απασχόληση των Νέων στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευση και Δια βίου Μάθηση 2014 -2020».

Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφτούν τον ιστότοπο της ΔΥΠΑ www.dypa.gov.gr

Κάντε το σχόλιο σας

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.