Πολιτική

Παναγιώτης Ζαγγανάς, υποψήφιος ΚΚΕ (μ-λ) στην Π.Ε.Πέλλας

1.2kΠροβολές

Παναγιώτης Ζαγγανάς: Ανάγκη οικοδόμησης αντιπολεμικού- αντιιμπεριαλιστικού κινήματος. Ειρήνη και φιλία των λαών!

Κορυφαίο δικαίωμα του ανθρώπου είναι το δικαίωμα στη ζωή. Την περίοδο που διανύουμε, όλο και περισσότερο διάφορα ενδεχόμενα πολεμικών συγκρούσεων πλησιάζουν στην περιοχή μας –Βαλκάνια, ΝΑ Μεσόγειος, Μέση Ανατολή. Οι ανταγωνισμοί των μεγάλων ιμπεριαλιστικών δυνάμεων και κυρίως η φρενιασμένη πρόθεση του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού να διεκδικήσει την παγκόσμια κυριαρχία αποτελεί την υπ’ αριθμό ένα και πιο οδυνηρό κίνδυνο.

Δεν υπάρχει πιο φιλοπόλεμη και επικίνδυνη, για το λαό, πολιτική από το να στηρίζεις τους εμπρηστές του πολέμου, όπως κάνει η άρχουσα τάξη της χώρας μας, υποτίθεται για την ασφάλεια και τη σταθερότητα! Τι δουλειά έχει όμως ο λαός της χώρας να εμπλακεί σε πολέμους με τους λαούς της περιοχής; Τι δουλειά έχει να συμμετέχει στον πόλεμο εξόντωσης του ηρωικού παλαιστινιακού λαού; Τι δουλειά έχει να συμμετέχει σε πόλεμο με το Ιράν; Τι δουλειά έχει να συμμετέχει στο στρίμωγμα του ρώσικου ιμπεριαλισμού; Τι δουλειά έχουν στην Κρήτη και σε όλη την Ελλάδα οι βάσεις των φονιάδων Αμερικάνων; Με μια φράση: Ποιος απ’ τους προστάτες θα μας προστατέψει;

Εμείς, ως ΚΚΕ (μ-λ), θέλουμε να έχουμε τη δική μας «παρέα»: Το Μέτωπο των λαών της περιοχής ενάντια στον πόλεμο και τον ιμπεριαλισμό. Γι’ αυτό υπερασπιζόμαστε τους Τούρκους αγωνιστές που ενάντια στο καθεστώς, ενάντια στο φασισμό και τον ιμπεριαλισμό παλεύουν κι αυτοί για την φιλία των λαών της περιοχής. Γι’ αυτό παλεύουμε να αναπτύξουμε σχέσεις με αντιπολεμικές οργανώσεις στα Βαλκάνια.

Εμείς, ως ΚΚΕ (μ-λ), πιστεύουμε ότι η  πάλη ενάντια στον ιμπεριαλισμό, η φιλία και οι κοινοί αγώνες των γειτονικών λαών είναι η μόνη διέξοδος ειρήνης, η μόνη προστασία από την καταστροφική και δολοφονική πολιτική των ιμπεριαλιστών και των υποτακτικών τους.

Και κάτι τελευταίο για τον κάλπικο πατριωτισμό ΟΛΩΝ των εκδοχών του φασισμού, του εθνικισμού και των πατριδικάπηλων. Όλοι τους σκούζουν αν δουν κανέναν μετανάστη και πρόσφυγα –θύμα των αφεντικών τους- αλλά μπροστά στα μεγάλα ξένα αφεντικά ΟΛΟΙ τους βγάζουν το σκασμό. Οι φασίστες, οι εθνικιστές όπως και ΟΛΗ η αστική τάξη έχουν δεμένη την ύπαρξή τους με την υποτέλεια και τη δουλικότητα στα ξένα αφεντικά, τους αμερικάνους και ευρωπαίους ιμπεριαλιστές.

Παναγιώτης Ζαγγανάς, υποψήφιος του ΚΚΕ (μ-λ) στην περιφέρεια Πέλλας

 

Κάντε το σχόλιο σας

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.