ΕιδήσειςΕλλάδα

Παρατείνεται για ακόμη μια εβδομάδα η απαγόρευση μετακίνησης από Νομό σε Νομό και η κυκλοφορία τις βραδινές ώρες. Όλα όσα ανακοίνωσε ο κ. Χαρδαλιάς.

645Προβολές

Στις χθεσινές δηλώσεις του ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων κύριος Χαρδαλιάς ανέφερε ότι η Κυβέρνηση συνεχίζει να παρακολουθεί καθημερινά τα επιδημιολογικά δεδομένα και εφαρμόζει το κυλιόμενο σχέδιο, σύμφωνα με το οποίο τα επιδημιολογικά δεδομένα των 7 προηγούμενων ημερών καθορίζουν τις επόμενες αποφάσεις. Στα πλαίσια αυτού του σχεδίου ανακοίνωσε ότι:

  • Τα υφιστάμενα μέτρα παρατείνονται για ακόμη μία εβδομάδα. Δηλαδή, και για την επόμενη εβδομάδα δεν επιτρέπεται η μετακίνηση από Νομό Σε Νομό, εξακολουθούν να ισχύουν τα sms και οι έντυπες δηλώσεις και δεν επιτρέπεται η κυκλοφορία από τις 9 το βράδυ μέχρι τις 5 το πρωί, βεβαίως με τις εξαιρέσεις που έχουν προβλεφθεί. Επίσης η χρήση μάσκας, τονίζεται, παραμένει υποχρεωτική σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους.
  • Δίνεται η δυνατότητα σε φοιτητές που έχουν νοικιασμένα σπίτια στον τόπο σπουδών τους, το επαναλαμβάνω, να πάνε εντός 72 ωρών, να αδειάσουν, ξενοικιάσουν τις φοιτητικές τους κατοικίες, εφόσον το επιθυμούν, με απαραίτητο αποδεικτικό, τονίζεται, τη λήξη του μισθωτηρίου από το Taxisnet.
  • Παρατείνεται η απαγόρευση του κυνηγιού και του ψαρέματος με εξαίρεση τις Περιφερειακές Ενότητες Ροδόπης, Έβρου και Ξάνθης όπου θα επιτραπεί το κυνήγι αγριόχοιρου υπό όρους και έως τέσσερα άτομα, δύο σε κάθε αυτοκίνητο. Το θέμα του κυνηγιού και του ψαρέματος θα τεθούν εκ νέου στην Επιτροπή την άλλη Παρασκευή, οπότε και θα ανοίξει και η συζήτηση για το θέμα των αθλητικών δραστηριοτήτων, πάντα βέβαια με το βλέμμα στραμμένο στα επιδημιολογικά δεδομένα των ημερών εκείνων
  • Όσον αφορά στα ταξί, επιτρέπονται πλέον δύο επιβαίνοντες, πλην του οδηγού.
  • Επιτρέπεται, επίσης, σε ήδη ελλιμενιζόμενα σε ελληνικά λιμάνια κρουαζιερόπλοια να μετακινηθούν σε ναυπηγεία, αποκλειστικά της ηπειρωτικής Ελλάδας, για εργασίες επισκευών και συντήρησης
  • Επαναλειτουργούν με φυσική παρουσία των μαθητών τα Γυμνάσια και τα Λύκεια από τη Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου.
  • Τέλος, από τη Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου ανοίγουν και τα καταστήματα ΟΠΑΠ, όχι όμως τα ΟΠΑΠ Play, υπό την προϋπόθεση πάντα ότι αυτό θα επιτραπεί από τα επιδημιολογικά δεδομένα.

 

Τονίστηκε επίσης ότι όσοι το επιθυμούν μπορούν να κάνουν αίτηση για δωρεάν δειγματοληπτικό έλεγχο για COVID-19 στην πλατφόρμα testing.gov.gr. Σημειώνεται ότι αίτηση μπορούν να κάνουν όλοι όσοι δεν εμφανίζουν συμπτώματα, καθώς στόχος είναι ο εντοπισμός και των ασυμπτωματικών φορέων.

 

Κάντε το σχόλιο σας

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.