Πολιτική

Πληρωμές ΟΠΕΚΕΠΕ τη Μεγάλη Εβδομάδα

643Προβολές

Με αφορμή πληροφορίες για σειρά πληρωμών του ΟΠΕΚΕΠΕ στις αρχές της Μεγάλης Εβδομάδας, ο Βουλευτής Πέλλας της Νέας Δημοκρατίας Λάκης Βασιλειάδης δήλωσε:

«Το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων και η Διοίκηση του ΟΠΕΚΕΠΕ προχωρούν στην καταβολή σειράς πληρωμών προς αγρότες και κτηνοτρόφους στις αρχές της Μεγάλης εβδομάδας.Αυτή η ένεση ρευστότητας είναι παραπάνω από αναγκαία για να καλύψει μέρος των προβλημάτων που αντιμετωπίζει ο πρωτογενής τομέας.Το Υπουργείο και η Διοίκηση του ΟΠΕΚΕΠΕ, με τους οποίους επικοινώνησα σήμερα, προσπαθούν με κάθε τρόπο και καταφέρνουν μέσα στις πρωτόγνωρες συνθήκες που ζούμε να λειτουργούν και να είναι συνεπείς απέναντι στους δικαιούχους παραγωγούς.

Στις πληρωμές αυτές περιλαμβάνονται προϊόντα με ιδιαίτερη σημασία για την Πέλλα. Συγκεκριμένα πρόκειται για Συνδεδεμένες Ενισχύσεις 2019για το Σπαράγγι και το πρόβειο & αίγειο κρέας και εκκρεμότητες που είχαν κολλήσει σε διάφορους ελέγχους και έχουν ξεκαθαρίσει μέχρι τώραγια την καλλιέργεια σκληρού σίτου, βρώσιμων οσπρίων, ζαχαρότευτλων, καρπών με κέλυφος, μήλων και της ειδικής ενίσχυσης βάμβακος.

Επιπλέον, στις πληρωμές συμπεριλαμβάνονται και υπόλοιπα Βασικής Ενίσχυσης, Πρασινίσματος και Ενίσχυσης για Γεωργούς Νεαρής Ηλικίας.Και τέλος,γίνεται προσπάθεια να δοθεί η έκτακτη κρατική ενίσχυση ήσσονος σημασίας (de minimis) στους τευτλοπαραγωγούς.»

Κάντε το σχόλιο σας

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.