Δ.Πέλλας

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ERASMUS+ ΚΑ1 ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗΣ

977Προβολές

«Συνεχιζόμενη ανάπτυξη δεξιοτήτων για εκπαιδευτικούς και μαθητές του Εσπερινού Επαγγελματικού Λυκείου Γιαννιτσών».

 Στο πλαίσιο Ευρωπαϊκού Προγράμματος Erasmus+ KA1, με κωδικό 2018‐1‐EL01‐KA102‐047383, πέντε εκπαιδευτικοί από το Εσπερινό Επαγγελματικό Λύκειο Γιαννιτσών παρακολούθησαν  εβδομαδιαίο κύκλο μαθημάτων, στην Τενερίφη της Ισπανίας, με κεντρικό θέμα την ανάπτυξη δεξιοτήτων σε σχέση με τη Δημόσια Ομιλία.

Στη διάρκεια των σεμιναρίων συμμετείχαν σε βιωματικά εργαστήρια, εργάστηκαν σε διεθνείς ομάδες με συναδέλφους από Πολωνία, Κροατία και Φινλανδία και γνώρισαν ιστορικά και άλλα αξιοθέατα της χώρας υποδοχής. Ακόμη, βελτίωσαν τις γλωσσικές τους ικανότητες και σε δεύτερη ξένη γλώσσα, καλλιέργησαν το πολιτισμικό τους υπόβαθρο και ενίσχυσαν την αίσθηση του Ευρωπαίου πολίτη. Πολύ σημαντική, επίσης, είναι η ενημέρωσή τους μέσω των Ευρωπαίων συναδέλφων τους ως προς την προώθηση της εξωστρέφειας των οργανισμών τους.

Το προσεχές διάστημα, στα πλαίσια του ίδιου προγράμματος, 15 μαθητές από όλες τις ειδικότητες του σχολείου μας, θα μετακινηθούν στη Σεβίλλη για παρακολούθηση εργασίας. Οι φορείς υποδοχής θα είναι επιχειρήσεις της αντίστοιχης ειδικότητας των μαθητών.

Το Εσπερινό ΕΠΑΛ Γιαννιτσών υιοθετεί εδώ και πέντε χρόνια Ευρωπαϊκές Δράσεις που το φέρνουν σε επαφή με το σύγχρονο Ευρωπαϊκό σχολικό περιβάλλον και ενισχύουν την απασχολησιμότητα των μαθητών τους στην Ευρωπαϊκή αγορά εργασίας.

 

Η Διευθύντρια του Εσπερινού ΕΠΑΛ Γιαννιτσών

 

Καρύπη Μαρία

Κάντε το σχόλιο σας

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.