Δ. Σκύδρας

Προσαρμογή λειτουργίας λαϊκών αγορών Δήμου Σκύδρας

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
683Προβολές

Στο πλαίσιο της διεύρυνσης της λήψης των μέτρων για την προστασία από την επιδημία του κορωνοϊού, ενημερώνουμε τις συμπολίτισσες, τους συμπολίτες μας και κάθε ενδιαφερόμενο για τις παρακάτω αλλαγές και προσαρμογές αναφορικά με τον τρόπο λειτουργίας των λαϊκών αγορών στη διοικητική περιφέρεια του Δήμου Σκύδρας, που πραγματοποιούνται δηλαδή κάθε Σάββατο στη Σκύδρα και κάθε Τετάρτη στην Καλή.

Από 19/3/2020, λοιπόν, και μέχρι νεότερης ανακοίνωσης:

Τα προϊόντα που θα διατίθενται και θα πωλούνται στις λαϊκές αγορές από τους νόμιμους παραγωγούς κι επαγγελματίες θα είναι μόνο όσα έχουν σχέση με τα τρόφιμα και τα χαρτικά.

Κάθε πάγκος μ΄ευθύνη των παραγωγών, επαγγελματιών, πωλητών θα πρέπει να πληροί όλους τους κανόνες υγιεινής κι ασφάλειας. Επίσης, οι προαναφερόμενοι θα πρέπει να παρέχουν στους  καταναλωτές γάντια μιας χρήσης, τα οποία αμέσως μετά τη χρήση θα τοποθετούνται σε σακούλα απορριμμάτων. Θα πρέπει, ακόμη, να είναι διαθέσιμο αντισηπτικό υγρό  και χαρτοπετσέτες.

Οι πάγκοι κάθε σειράς θα πρέπει ν΄απέχουν, τουλάχιστον, δύο μέτρα ανάμεσά τους κι αυτό μπορεί να επιτευχθεί διότι θα υπάρχει αρκετός χώρος τη στιγμή που δεν θα πωλούνται άλλα είδη (ένδυση, υπόδηση, εξοπλισμός κ.α.), όπως επίσης μπορεί να επεκταθεί ο χώρος των λαϊκών αγορών για τη συγκεκριμένη περίπτωση.

Με τη λήξη κάθε λαϊκής αγοράς  οι υπεύθυνοι κάθε πάγκου (παραγωγός, επαγγελματίας, πωλητής)  πρέπει  να μαζέψουν  τ΄απορρίμματα, τις κενές συσκευασίες ή τα υπολείμματα των κάθε είδους αγαθών ή προϊόντων και να τα εναποθέσουν σε κάδους απορριμμάτων, ώστε ο χώρος να είναι καθαρός και περιποιημένος.

Για κάθε σχετική πληροφορία και διευκρίνιση μπορούν οι ενδιαφερόμενοι ν΄απευθύνονται στον αρμόδιο Αντιδήμαρχο Γιώργο Σταματέλλο στο τηλ.:6980414545.

Γενικότερα: Όλοι μας είμαστε υποχρεωμένοι να συμμορφωνόμαστε και να εφαρμόζουμε κάθε μέτρο που εξαγγέλλεται και ανακοινώνεται αρμοδίως διότι αποσκοπεί στη διαφύλαξη και στη θωράκιση της υγείας και της ζωής όλων μας κι αυτό ήταν και είναι το πιο σημαντικό και πάνω απ΄οτιδήποτε άλλο.

 

                                                                                 ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΚΥΔΡΑΣ                                                                                                                 

Κάντε το σχόλιο σας

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.