ΕργασίαΠολιτική

Σταμενίτης: «Θετικά αντιμετωπίζεται η πρόταση μείωσης των απαιτούμενων ενσήμων για επιδότηση ανεργίας των εποχικών εργαζόμενων»

759Προβολές

Εκ νέου επικοινωνία με τη Γενική Γραμματέα του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων κ. Στρατινάκη είχε σήμερα ο Βουλευτής Πέλλας της Νέας Δημοκρατίας Διονύσης Σταμενίτης αναφορικά με το θέμα της μείωσης των απαιτούμενων ενσήμων για επιδότηση ανεργίας των εποχικών εργαζόμενων στα εργοστάσια και στις μονάδες μεταποίησης αγροτικών προϊόντων.

Ειδικότερα, στη σημερινή του παρέμβαση ο Βουλευτής ζήτησε να ενημερωθεί για το σχεδιασμό του Υπουργείου όσον αφορά στο συγκεκριμένο θέμα, σημειώνοντας για ακόμη μια φορά τη μεγάλη σημασία της προτεινόμενης ρύθμισης. Όπως επανέλαβε στην επικοινωνία που είχε με τη Γενική Γραμματέα, η επιδότηση της εν λόγω κατηγορίας εργαζομένων με λιγότερα ένσημα, από όσα κανονικά απαιτούνται, είναι ζωτικής σημασίας για την οικονομική τους επιβίωση.

Από την πλευρά της η κ. Στρατινάκη ενημέρωσε το Βουλευτή, ότι το ζήτημα αντιμετωπίζεται θετικά. Μάλιστα, όπως σημείωσε, τις επόμενες μέρες θα παρουσιαστεί η σχετική νομοθετική πρόταση – ρύθμιση στα αρμόδια τμήματα του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων προκειμένου να προχωρήσουν στις απαιτούμενες ενέργειες. Σε κάθε περίπτωση η πρόθεση του Υπουργείου είναι να δώσει λύση στο πρόβλημα που έχει προκύψει και για το λόγο αυτό εξετάζονται όλες οι παράμετροι, οικονομικοί και γραφειοκρατικοί.

Σημειώνεται και πάλι ότι η πρόταση του Βουλευτή ήρθε ως αποτέλεσμα της αναστολής της λειτουργίας πολλών εργοστασίων λόγω της εφαρμογής των μέτρων αντιμετώπισης της νόσου COVID-19, με συνέπεια πολλοί εργαζόμενοι να μην καταφέρουν να συμπληρώσουν τα απαιτούμενα από τη νομοθεσία ένσημα για να λάβουν το επίδομα ανεργίας.

Παρακάτω μπορείτε να ενημερωθείτε για τις δράσεις του Βουλευτή αναφορικά με το θέμα:

https://stamenitis.gr/epoxika_ergazomenoi/

https://stamenitis.gr/epoxikoi-ergazomenoi2/

https://stamenitis.gr/epoxikoi-ergazomenoi/

Κάντε το σχόλιο σας

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.