ΑΚΟΥΣΤΕ – ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΠΟ > *Π.Ε. ΠΕΛΛΑΣ* ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ
ΑρχικήΠολιτικήΣυνάντηση Δ. Νατσιού με Πανελλήνια Ομοσπονδία Πολιτικών Συνταξιούχων: «Η αξιοπιστία μιας Πολιτείας κρίνεται από τον τρόπο που αντιμετωπίζει τους συνταξιούχους της»
Συνάντηση Δ. Νατσιού με Πανελλήνια Ομοσπονδία Πολιτικών Συνταξιούχων: «Η αξιοπιστία μιας Πολιτείας κρίνεται από τον τρόπο που αντιμετωπίζει τους συνταξιούχους της»
Με εκπροσώπους της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πολιτικών Συνταξιούχων (Π.Ο.Π.Σ.) συναντήθηκε ο Πρόεδρος της ΝΙΚΗΣ, Δημήτρης Νατσιός, συνοδευόμενος από τη Βουλευτή Β1′ Βορείου Τομέα Αθηνών Ασπασία Κουρουπάκη.
Στο επίκεντρο της συνάντησης βρέθηκαν τα οξυμένα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι συνταξιούχοι του Δημοσίου, οι μεγάλες απώλειες εισοδήματος των τελευταίων ετών, η ακρίβεια, η προσωπική διαφορά, τα αναδρομικά, η επαναφορά της 13ης και 14ης σύνταξης, οι συντάξεις χηρείας, η Εισφορά Αλληλεγγύης Συνταξιούχων (ΕΑΣ), καθώς και τα σοβαρά ζητήματα που αντιμετωπίζουν καθημερινά στην Υγεία και την κοινωνική προστασία.
Ο Πρόεδρος της Π.Ο.Π.Σ. Ηλίας Ηλιόπουλος παρουσίασε αναλυτικά τα αιτήματα της Ομοσπονδίας, επισημαίνοντας ότι εκατοντάδες χιλιάδες συνταξιούχοι εξακολουθούν να υφίστανται σημαντικές αδικίες, ενώ η αγοραστική δύναμη των συντάξεων μειώνεται διαρκώς λόγω της ακρίβειας.
Από την πλευρά του, ο Δημήτρης Νατσιός υπογράμμισε ότι οι άνθρωποι που εργάστηκαν επί δεκαετίες δεν μπορεί να αντιμετωπίζονται ως πολίτες δεύτερης κατηγορίας.
«Το γήρας είναι δόξα. Η αξιοπιστία μιας Πολιτείας κρίνεται από τον τρόπο που φέρεται στους ηλικιωμένους και στα παιδιά. Οι συνταξιούχοι δεν ζητούν προνόμια· ζητούν δικαιοσύνη και σεβασμό», τόνισε χαρακτηριστικά.
Ο Πρόεδρος της ΝΙΚΗΣ επανέλαβε ότι το Κίνημα θα συνεχίσει να στηρίζει με κάθε κοινοβουλευτικό μέσο τα δίκαια αιτήματα των συνταξιούχων, επισημαίνοντας πως η αντιμετώπιση του ασφαλιστικού συνδέεται άμεσα με το δημογραφικό πρόβλημα και απαιτεί εθνικό σχέδιο με μακροπρόθεσμη προοπτική.
Η Βουλευτής Ασπασία Κουρουπάκη επισήμανε ότι η ΝΙΚΗ έχει ήδη αναδείξει στη Βουλή σειρά από τα ζητήματα που έθεσε η Ομοσπονδία, ενώ δεσμεύθηκε πως η κοινοβουλευτική προσπάθεια θα συνεχιστεί μέχρι να δοθούν ουσιαστικές λύσεις.
Οι εκπρόσωποι της Π.Ο.Π.Σ. ευχαρίστησαν τον Πρόεδρο της ΝΙΚΗΣ και την Κοινοβουλευτική Ομάδα για το διαρκές ενδιαφέρον τους, σημειώνοντας ότι η ΝΙΚΗ ήταν το πρώτο κοινοβουλευτικό κόμμα που επισκέφθηκε την Ομοσπονδία και άκουσε από κοντά τις αγωνίες και τις διεκδικήσεις των συνταξιούχων.