Πολιτική

Συνάντηση Σταμενίτη με τον Υπουργό Εργασίας για εργασιακά και συνταξιοδοτικά θέματα.

347Προβολές

Με τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων κ. Κωστή Χατζηδάκη συναντήθηκε ο Βουλευτής Πέλλας της Νέας Δημοκρατίας κ. Διονύσης Σταμενίτης την περασμένη Τρίτη 08 Φεβρουαρίου 2022.

Ο Βουλευτής συζήτησε με τον Υπουργό επι συγκεκριμένων προτάσεων, προς την κατεύθυνση επίλυσης ζητημάτων που απασχολούν ασφαλισμένους και συνταξιούχους του ΕΦΚΑ. Ειδικότερα, συζητήθηκαν θέματα σχετικά με την καθυστέρηση στην απονομή συντάξεων αναπηρίας των άμεσων ή έμμεσων ασφαλισμένων του ΟΓΑ, όπως επίσης και στην καταβολή κληρονομικών συντάξεων στους δικαιούχους ΟΓΑ.  Εκτενής αναφορά έγινε και στο θέμα της κατώτατης σύνταξης των ασφαλισμένων του ΟΓΑ, οι οποίοι λαμβάνουν εξαιρετικά χαμηλά ποσά, γεγονός που δημιουργεί μια αίσθηση αδικίας στη συγκεκριμένη κατηγορία ασφαλισμένων.

 

Τέλος, ο κ. Σταμενίτης έθιξε και το ζήτημα της ανάγκης εφαρμογής ενιαίων κανόνων στο κοινωνικοασφαλιστικό σύστημα για τους εργαζόμενους, μέλη οικογενειών, που αναλαμβάνουν τη φροντίδα ατόμων με αναπηρία. Ειδικότερα ο Βουλευτής ζήτησε ότι ισχύει για τους συμπαραστάτες ατόμων με αναπηρία, που είναι εργαζόμενοι στον δημόσιο τομέα, να ισχύσει και για τις αντίστοιχες περιπτώσεις όσων εργάζονται στον ιδιωτικό τομέα.

 

Από την πλευρά του ο Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων κ. Χατζηδάκης ενημέρωσε το Βουλευτή ότι από πλευράς Κυβέρνησης και Υπουργείου γίνεται μια μεγάλη και συντονισμένη προσπάθεια ώστε, όσον αφορά στα ζητήματα έκδοσης συντάξεων, να υπάρξει επίλυση των προβλημάτων και των παθογενειών των προηγούμενων ετών. Μάλιστα, όπως τόνισε ο Υπουργός το επερχόμενο νομοσχέδιο για τον εκσυγχρονισμό του ΕΦΚΑ στοχεύει στην ουσιαστική και δραστική διευθέτηση όλων των λειτουργικών ζητημάτων του Οργανισμού, εξέλιξη η οποία θα έχει θετικά αποτελέσματα για τους ασφαλισμένους μέσω της αμεσότερης εξυπηρέτησης και διεκπεραίωσης των υποθέσεων τους.

Κάντε το σχόλιο σας

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.