Δ.Πέλλας

1199 καφέ κάδοι βιοαποβλήτων

223Προβολές

Στο πλαίσιο της υλοποίησης του Εθνικού Σχεδίου Διαχείρισης Αποβλήτων, ο Δήμος Πέλλας παρέλαβε 1199 καφέ κάδους για την συλλογή βιοαποβλήτων από τον Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων Κεντρικής Μακεδονίας. Αναμένεται το επόμενο χρονικό διάστημα, να παραλάβει απορριμματοφόρο όχημα για την συλλογή και μεταφορά των βιοαποβλήτων, καθώς και κλαδοτεμαχιστή για τη διαχείριση των πράσινων αποβλήτων. Η διαδικασία παράδοσής τους στους δήμους γίνεται τμηματικά και θα ολοκληρωθεί σύμφωνα με τον σχεδιασμό του ΦΟ.Δ.Σ.Α. έως το τέλος του έτους.

Στην Κεντρική Μακεδονία, δεν υφίσταται ολοκληρωμένο δίκτυο βιοαποβλήτων, ωστόσο σε ορισμένους δήμους- μεταξύ των οποίων και ο δήμος μας-  λειτουργούν πιλοτικά προγράμματα σε εστιασμένα σημεία, για μια πρώτη επαφή του κοινού με την χωριστή διαλογή αποβλήτων, η οποία θα γίνει μέρος της καθημερινότητας του δημότη τα επόμενα χρόνια.

Ο δήμος Πέλλας από την πλευρά του, θα κάνει όλες της απαραίτητες ενέργειες  ώστε η μετάβαση στην χωριστή διαλογή αποβλήτων να γίνει με επιτυχία. Ήδη σχεδιάζεται σε συνεργασία με τον ΦΟ.Δ.Σ.Α καμπάνια ενημέρωσης των δημοτών, ενώ έχει υποβληθεί πρόταση χρηματοδότησης για την πιλοτική χωριστή διαχείριση των αποβλήτων.

Γιαννιτσά,

Γραφείο τύπου 03/11/2022

 

Κάντε το σχόλιο σας

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.