Δ.Αλμωπίας

1821 Δένδρα» για την Αλμωπία.

558Προβολές

Ο Δήμος Αλμωπίας και η Αντιδημαρχία Πολιτισμού, Παιδείας, Αθλητισμού κι Εθελοντισμού, ξεκινάει τις παράλληλες δράσεις του εορτασμού των 200 χρόνων της Ελληνικής Επανάστασης, τιμώντας την Παγκόσμια Ημέρας Δασοπονίας, η οποία θεσμοθετήθηκε από τον ΟΗΕ ακριβώς 50 χρόνια πριν και γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 21 Μαρτίου, με σκοπό να ευαισθητοποιήσει και να ενημερώσει τους ανθρώπους όλου του πλανήτη, σχετικά με την σημασία του δασικού οικοσυστήματος.

Σε μια κίνηση συμβολικού χαρακτήρα, για τον Δήμο και τους δημότες, η φετινή Παγκόσμια Ημέρα Δασοπονίας, εορτάζεται μοιράζοντας «1821 δένδρα», υπενθυμίζοντας σε όλους αφενός τον άρρηκτο δεσμό μας με το φυσικό περιβάλλον, αφετέρου την ιστορική σημασία της Ελληνικής Επανάστασης.

Αρωγοί σε αυτή την προσπάθεια, στάθηκαν όλοι οι Πολιτιστικοί και Μορφωτικοί Σύλλογοι του Δήμου Αλμωπίας, οι οποίοι ανταποκρίθηκαν θετικά στο κάλεσμα και τα δέντρα μοιράστηκαν σε εκπροσώπους τους.

Επιπλέον τις επόμενες ημέρες, εντός της πόλης της Αριδαίας θα φυτευτούν 109 δένδρα, όσα και τα χρόνια που συμπληρώνονται από την Απελευθέρωση της πόλης.

Ως Δήμος Αλμωπίας, οφείλουμε να ευχαριστήσουμε από καρδιάς τους εξής επαγγελματίες, που δίχως την προσφορά του, η δράση δεν θα πραγματοποιούταν. Ένα μεγάλο ευχαριστώ στους: Φυτώρια Γαβριηλίδης (Κάτω Ροδωνιά), Κέντρο Κήπου Γεωργιάδης (Αριδαία) Φυτώρια Γκλαβάκη (Πιπεριά), Φυτώρια Δήμου (Πολυκάρπη), Φυτώρια Γεωργίου Συλλέκτη (Αριδαία), Φυτώρια Σιώπη (Αριδαία), Φυτώρια Τουφεξή Ιωάννη (Όρμα).

Στην εποχή της κλιματικής αλλαγής και των ευαίσθητων περιβαλλοντικών ισορροπιών, έχουμε υποχρέωση να προστατεύσουμε το πλούσιο οικοσύστημα της περιοχής μας. Η δράση «1821 δένδρα» είναι ένα βήμα, προς αυτή την κατεύθυνση.

Κάντε το σχόλιο σας

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.