Π.Ε.Πέλλας

1Απάντηση Ιορδάνη Τζαμτζή σε δημοσίευμα για την απόφαση του ΣτΕ σχετικά με το έργο στον Εδεσσαίο

155Προβολές

Οι αποφάσεις του ΣτΕ απαντούν στα ψέματα των συκοφαντών.

 

Ξεκάθαρο εκνευρισμό προκάλεσε η δημοσιοποίηση της Απόφασης του Συμβουλίου της Επικρατείας, σε ελάχιστους που εμμονικά εξακολουθούν να αντιδρούν στο έργο της αντιπλημμυρικής θωράκισης του Εδεσσαίου ποταμού.

Το ΣτΕ δικαιώνει απολύτως την επιλογή του έργου και τη νομιμότητα των διαδικασιών που ακολούθησε η Π.Ε. Πέλλας, προκαλώντας αμηχανία και απώλεια ελέγχου, στους ελάχιστους εχθρούς ενός χρησιμότατου έργου για την Έδεσσα.

Εκτός από την αποκλειστικότητα της οικολογικής ευαισθησίας, τώρα απέκτησαν και τη νομική αυθεντία για να κρίνουν τις αποφάσεις του ΣτΕ, εξαπολύοντας μάλιστα ξεκάθαρες κατηγορίες για κακοδικία και μεροληπτική κρίση του Ανωτάτου Διοικητικού Δικαστηρίου.

Είναι προφανές, ότι κάποιοι χρησιμοποιώντας ως όχημα την οικολογία, απέκτησαν λόγο και οντότητα στη δημόσια ζωή, εγκληματώντας, όμως, κατά της Έδεσσας και των κατοίκων της. Θυμηθείτε το Μουσείο Μπίλλη  που έδιωξαν από την πόλη, επικαλούμενοι και πάλι οικολογικές πομφόλυγες !

 

Το έργο του Εδεσσαίου ποταμού έλαβε όλες τις εγκρίσεις που απαιτούσε το χρηματοδοτικό πρόγραμμα.

Η απόφαση του ΣτΕ ξεκαθαρίζει ότι μελετήθηκαν τα σχετικά έγγραφα και αποφάσισε κατά το Νόμο.

Δεν μπορεί κανείς να ισχυριστεί ότι το έργο δεν είχε περιβαλλοντική μελέτη επειδή:

Στην αρμόδια, για την περιβαλλοντική αδειοδότηση, υπηρεσία (ΔΙΠΕΧΩ/ΚΜ) εστάλη η Τεχνική Έκθεση του έργου, με το υπ’ αριθ. 173674/1166/4-5-2017 διαβιβαστικό (συν.26) όπου περιγράφεται το έργο με απόλυτη σαφήνεια και σε άρτια ελληνικά, τα οποία, όπως φαίνεται κάποιοι δεν θέλουν να καταλάβουν. Η αρμόδια λοιπόν υπηρεσία, αποφάνθηκε σχετικά με το θέμα 2 φορές,

α) με το υπ’ αριθμόν 2979/10-05-2017 (συν. 12) έγγραφο – απόφαση που απαλλάσσει το έργο από την ανάγκη σύνταξης περιβαλλοντικής μελέτης και

β) με το, υπ’ αριθμόν Πρωτ.2688/12.05.2020, έγγραφο (συν.13), που βεβαιώνει την αρχική απόφαση.

 

Η Π.Ε. Πέλλας θεωρεί υποχρέωσή της να δίνει σαφείς εξηγήσεις, για το σκεπτικό και τη νομιμότητα των αποφάσεών της, σε όποιον πολίτη το ζητήσει.  Στην προκειμένη περίπτωση όμως, επειδή είναι εμφανές,

ότι ελάχιστοι καιροσκόποι καταχρώνται της υπομονής της αλλά και της αξιοπρέπειάς της, με στόχο λίγα λεπτά δημοσιότητας,

ότι στελέχη και εργαζόμενοι στην Περιφέρεια Κ.Μ. και την Π.Ε. Πέλλας δέχονται άδικα λάσπη, επειδή ενήργησαν σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία,

ότι περιφρονούνται αποφάσεις της Δικαιοσύνης, επειδή δικαιώνουν την επιλογή του έργου στον Εδεσσαίο ποταμό,

—-ότι είναι ξεκάθαρο πλέον πως όλη αυτή η εμμονική στάση κάποιων, μετρημένων στα δάχτυλα, εμπίπτει στο πεδίο άλλης επιστήμης:

Γι αυτό δίνουμε ολόκληρη την απόφαση του ΣτΕ στη δημοσιότητα και στην κρίση των πολιτών της Έδεσσας και αναθέτουμε τα περαιτέρω στη Νομική Υπηρεσία της Π.Ε. Πέλλας.

 

Οι αποφάσεις του ΣτΕ Απόφαση ΣτΕ για αίτηση ακύρωσης έργου στον Εδεσσαίο ποταμό.

Κάντε το σχόλιο σας

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.