Π.Ε.ΠέλλαςΠολιτική

Ιορδάνης Τζαμτζής: «Να δώσουμε νέο νόημα στον όρο “αναπηρία και προσβασιμότητα”».

180Προβολές

Χαιρετισμός Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας σε σεμινάριο για ΑμΕΑ.

 

 

Οι εργασίες του σεμιναρίου με τίτλο Καθολική προσβασιμότητα και εύλογες προσαρμογές: απαραίτητες προϋποθέσεις για την κοινωνική ένταξη των ατόμων με αναπηρία“, πραγματοποιήθηκαν στην αίθουσα συνεδριάσεων του Διοικητηρίου Πέλλας, με τη συμμετοχή επιστημόνων και στελεχών των Τεχνικών Υπηρεσιών Δήμων, Γενικών και Αυτοτελών Διευθύνσεων της Π.Ε. Πέλλας, μηχανικών και αρχιτεκτόνων της Πέλλας.

Στο χαιρετισμό του ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας, Ιορδάνης Τζαμτζής, αναφέρθηκε στην ευρωπαϊκή στρατηγική για την αναπηρία, στα συνταγματικά δικαιώματα των ατόμων με αναπηρία, καθώς και στις διατάξεις που προστατεύουν  την αξιοπρέπεια, την εργασία και την ισονομία μεταξύ των πολιτών. «Θεωρούμε αυτονόητο» τόνισε ο κ. Τζαμτζής , «το δικαίωμα της ισονομίας και της ίσης, με τους υπόλοιπους, πρόσβασης των ΑμΕΑ στο φυσικό και διαδικτυακό περιβάλλον, τα μέσα μεταφοράς, την πληροφορία, τις επικοινωνίες και τις τεχνολογίες».

Όπως επισήμανε οι νομοθετικές ρυθμίσεις παραμένουν ατελέσφορες, εάν η κοινωνική και επαγγελματική συμπεριφορά του καθενός από εμάς δεν εμφορείται από το σεβασμό στη διαφορετικότητα. Ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας αναφέρθηκε στον προσωπικό του στόχο για κατασκευή έργων, που θα διασφαλίζουν συνεχόμενα προσβάσιμους χώρους, χωρίς εμπόδια και ασυνέχειες και κατέληξε λέγοντας ότι «εάν όλοι μαζί προσπαθήσουμε, θα καταφέρουμε να καταργήσουμε στην πράξη κάποιες μορφές αδυναμίας και να δώσουμε νέο νόημα τους όρους “αναπηρία και προσβασιμότητα».

Η τεχνική συνάντηση, στην οποία αναλύθηκαν διεξοδικά τα προβλήματα προσβασιμότητας των ατόμων με αναπηρία και προτάθηκαν δράσεις και παρεμβάσεις σε υποδομές και υπηρεσίες, πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του Έργου: «Ολοκληρωμένη Υπηρεσία Καταπολέμησης των διακρίσεων και προώθησης της κοινωνικής ένταξης των ατόμων με αναπηρία, των ατόμων με χρόνιες παθήσεις και των οικογενειών τους που διαβιούν στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας».

 

Κάντε το σχόλιο σας

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.