Ιερά ΜητρόποληΠ.Ε.Πέλλας

Προγραμματική Σύμβαση Ι. Τζαμτζής- Μητροπολίτης Ιωήλ

220Προβολές

Δάνης Τζαμτζής και Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιωήλ, υπέγραψαν δύο Συμβάσεις Συνεργασίας για την κατασκευή χρήσιμων έργων.

 

 

Δύο Προγραμματικές Συμβάσεις Συνεργασίας υπέγραψαν σήμερα ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας, Ιορδάνης Τζαμτζής και ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας κ.κ. Ιωήλ , οι οποίες αφορούν:

Α) σε εργασίες, που θα πρέπει να γίνουν επειγόντως σε Ιερούς Ναούς λόγω φθορών και

Β)στην κατασκευή οικίσκου κατασκήνωσης, στην περιοχή του Ελευθεροχωρίου.

 

Το έργο «Προγραμματική Σύμβαση με Ιερά Μητρόπολη για τις εργασίες συντήρησης Ιερών Ναών στα όρια της Π.Ε. Πέλλας» αναφέρεται σε εργασίες που θεωρούνται επιβεβλημένες για την ασφάλεια των πιστών και των επισκεπτών και αφορούν τον Ι.Ν. Αγίου Στεφάνου Σκύδρας, τον Ι.Ν. Μεταμόρφωσης του Σωτήρος στη Νέα Πέλλα, τον υπό ανέγερση Ι.Ν. στην Περίκλεια και τον Ι.Ν. Αγίας Παρασκευής Γιαννιτσών, Ι.Ν. Αγίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου Μαυροβουνίου και τον Ι.Ν. Κοιμήσεως της Θεοτόκου Παναγίτσας.

Το έργο έχει προϋπολογισμό 300.000 ευρώ και θα χρηματοδοτηθεί μέχρι το ύψος των 285.000 ευρώ, από πιστώσεις του Τεχνικού Προγράμματος Επενδυτικών Δαπανών της ΠΚΜ  και από πιστώσεις της Ιεράς Μητροπόλεως, μέχρι το ποσό των 15.000 ευρώ.

 

Αναφορικά με την «Προγραμματική Σύμβαση με Ιερά Μητρόπολη για την κατασκευή οικίσκου κατασκήνωσης Ι. Μ., στην περιοχή Ελευθεροχωρίου» προβλέπεται η κατασκευή και χρήση του οικίσκου για τη φιλοξενία  και διαμονή παιδιών, κατά τη  θερινή περίοδο, συμβάλλοντας έτσι η Π.Ε. Πέλλας, στο μεγάλο κοινωνικό έργο που επιτελεί η Ιερά Μητρόπολη και ο Σεβασμιώτατος κ.κ. Ιωήλ.

Το έργο έχει συνολικό προϋπολογισμό 110.000 ευρώ και θα χρηματοδοτηθεί από πιστώσεις του Τεχνικού Προγράμματος Επενδυτικών Δαπανών της ΠΚΜ, μέχρι το ύψος των 104.500 ευρώ και από πιστώσεις της Ιεράς Μητροπόλεως Εδέσσης Πέλλης και Αλμωπίας μέχρι το ποσό των 5.500 ευρώ.

Συγχρόνως, συγκροτήθηκαν δύο  Κοινές Επιτροπές Παρακολούθησης, η οποίες θα συντονίζουν και θα παρακολουθούν τις εργασίες  των δύο έργων αντιστοίχως, την τήρηση του χρονοδιαγράμματος και την επίλυση κάθε διαφοράς μεταξύ των συμβαλλομένων μερών.

Μετά την υπογραφή των δύο Προγραμματικών Συμβάσεων ο Αντιπεριφερειάρχης, Ιορδάνης Τζαμτζής, δήλωσε « Είχα σήμερα τη χαρά να επισκεφθώ τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας κ.κ. Ιωήλ και να συνυπογράψουμε δύο Προγραμματικές Συμβάσεις για την κατασκευή απαραίτητων έργων σε Ιερούς Ναούς της περιοχής μας και στην κατασκήνωση του Ελευθεροχωρίου. Κάθε φορά που συναντώμαι και συνομιλώ με το Σεβασμιώτατο, αντλώ χαρά και αίσθημα αισιοδοξίας, από τον πνευματικό του λόγο. Η συνεργασία μας είναι πάντοτε εξαιρετική και πολύ παραγωγική, όπως άλλωστε και με όλους τους Πατέρες, με τους οποίους έχω τη χαρά να συνομιλώ και να συνεργάζομαι».

Κάντε το σχόλιο σας

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.