ΕκπαίδευσηΠ.Ε.Πέλλας

Εκπαίδευση και Λαογραφία- Συνάντηση μαθητών- Αριδαία

174Προβολές

Γεύσεις και ήχοι βγαλμένοι από την παλέτα των ελληνικών παραδόσεων, κυριάρχησαν στο κλειστό γυμναστήριο της Αριδαίας όπου πραγματοποιείται η 5η Πανελλήνια Μαθητική Συνάντηση «Εκπαίδευση και Λαογραφία», ύστερα από διακοπή τριών χρόνων λόγω της πανδημίας.   Την εκδήλωση χαιρέτισε ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας, Ιορδάνης Τζαμτζής, ο οποίος προμηθεύτηκε με την ευκαιρία, πασχαλινές λαμπάδες, που φιλοτέχνησαν μαθητές του Γυμνασίου Αραβησσού. Τίμησε συμβολικά το 1ο Γυμνάσιο Αριδαίας, για τις παραδοσιακές δραστηριότητές του, προσφέροντας το λεύκωμα του Δήμου Αλμωπίας και μία έκδοση της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας. Ο κ. Τζαμτζής συνεχάρη τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση Πέλλας και το Δήμο Αλμωπίας για τη συνέχιση του θεσμού και εξέφρασε την ικανοποίησή του για το ενδιαφέρον που επιδεικνύουν τα παιδιά, για την παράδοση του τόπου τους.

«Είναι ελπιδοφόρο να διαπιστώνει κανείς ότι οι νέοι άνθρωποι προσεγγίζουν την παράδοση με σεβασμό και συνέπεια», δήλωσε ο κ. Τζαμτζής τονίζοντας ότι «η θέληση αλλά και ο ενθουσιασμός τους  εγγυώνται ότι η πολιτισμική μας μνήμη θα παραμείνει άσβεστη στο πέρασμα του χρόνου. Μέσα από τους χορούς, τα έθιμα, τα τραγούδια και τις γεύσεις τα παιδιά γνωρίζουν καλύτερα τον τόπο τους και εμβαθύνουν στα ιδιαίτερα πολιτιστικά στοιχεία, κάθε περιοχής της Ελλάδας. Αυτό είναι αποτέλεσμα της ανατροφής και της εκπαίδευσής τους. Συγχαρητήρια σε γονείς και δασκάλους, που διδάσκουν στα παιδιά το σεβασμό στην παράδοση και τον λαϊκό μας πολιτισμό, κρατώντας όμως ταυτόχρονα το βλέμμα τους στραμμένο στο σήμερα και το αύριο». 

Κάντε το σχόλιο σας

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.