Π.Ε.ΠέλλαςΠολιτική

Ημέρα Μνήμης Θρακικού Ελληνισμού- Μήνυμα του Ι. Τζαμτζή.

248Προβολές

Μήνυμα του Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας, Ιορδάνη Τζαμτζή για την Ημέρα Μνήμης του Θρακικού Ελληνισμού.

«Τιμή και δόξα στους ανυπότακτους Θρακιώτες».

 

 

«Η φετινή 6η Απριλίου είναι ξεχωριστή για τις Θρακιώτισσες και τους Θρακιώτες, αλλά και όλους τους Έλληνες, που τιμούν την ιστορική μνήμη και τις μαρτυρικές θυσίες των προγόνων μας, στις αλησμόνητες πατρίδες.

Είναι μια μέρα δικαίωσης για τους απανταχού απογόνους των Θρακιωτών προσφύγων και θυμάτων διωγμών, καθώς από εφέτος, με απόφαση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και του Υπουργού Εσωτερικών, Μάκη Βορίδη η 6η Απριλίου, κάθε έτους, καθιερώνεται ως Ημέρα Μνήμης  του Θρακικού Ελληνισμού.

Ήταν xρέος τιμής όλου του Ελληνισμού απέναντι στους ήρωες Θρακιώτες που θυσιάσθηκαν μαρτυρικά για να παραμείνουν Έλληνες και Χριστιανοί.

Αυτή η θλιβερή επέτειος είναι αφορμή για όλους εμάς, να στοχασθούμε και να διδαχθούμε από τη γενναία στάση και το ανυπότακτο φρόνημα των Ελλήνων της Ανατολικής Θράκης.

Εκείνοι οι φιλοπρόοδοι και ευσεβείς Έλληνες, έχοντας μόνη περιουσία τα ιερά τους κειμήλια, ρίζωσαν στη μητέρα πατρίδα και τη μπόλιασαν με τον πολιτισμό, την αξιοσύνη και την προκοπή τους.  Διέπρεψαν και διαπρέπουν στα γράμματα,  στο εμπόριο, στις τέχνες και τις επιστήμες και έδωσαν μεγάλη δυναμική στην ανάπτυξη της Ελλάδας.

Υποκλινόμαστε μπροστά στους μαρτυρικούς προγόνους μας Θρακιώτες,  Μικρασιάτες, Ποντίους, σε όλους τους εθνομάρτυρες του γένους μας.

Η πίστη και η προσήλωσή τους στα ιδανικά του ελληνισμού αποτελούν έμπνευση και σημείο αναφοράς για εμάς, σε δύσκολους καιρούς.

Τιμή και δόξα στον αδούλωτο προσφυγικό Ελληνισμό.

Τιμή και δόξα στους θεματοφύλακες της πίστης και της πατρίδας, πρόσφυγες Ανατολικοθρακιώτες.

 

Ιορδάνης Τζαμτζής

Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Πέλλας.

Κάντε το σχόλιο σας

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.