Π.Ε.Πέλλας

Απινιδωτές και εκπαίδευση για παροχή Α’ βοηθειών στο Διοικητήριο Έδεσσας

150Προβολές

Δύο απινιδωτές καθώς και κυτία ιατροφαρμακευτικού υλικού σε όλους τους ορόφους του Διοικητηρίου, στην Έδεσσα, εγκατέστησε η Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας, ενώ ανάλογο εξοπλισμό τοποθέτησε και στις αποκεντρωμένες υπηρεσίες, στην επικράτεια της Πέλλας.

Στο πλαίσιο της πιστοποίησης στην παροχή Α’ βοηθειών και τη χρήση των συσκευών, η Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας Πέλλας, σε συνεργασία με εκπαιδευτές του ΕΚΑΒ, διοργάνωσε σεμινάριο, για τη βασική υποστήριξη ζωής και τη χρήση αυτόματων εξωτερικών απινιδωτών.

Η επιμόρφωση απευθυνόταν στους υπαλλήλους της Π.Ε. Πέλλας, που εκδήλωσαν την επιθυμία να αποκτήσουν γνώσεις σε θέματα αντιμετώπισης ατυχημάτων και πρώτων βοηθειών.

Από τους πρώτους που έσπευσε να εκπαιδευτεί, στις μεθόδους υποστήριξης ζωής, ήταν και ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας, Ιορδάνης Τζαμτζής, καθώς όπως είπε « η γνώση και οι δεξιότητες πρώτων βοηθειών είναι επένδυση ζωτικής σημασίας, μπορεί να σώσουν μία ζωή. Η τοποθέτηση απινιδωτών και κυτίων ιατροφαρμακευτικού υλικού στους χώρους εργασίας, σε συνδυασμό με το εκπαιδευμένο προσωπικό, μπορεί να αποδειχθούν καθοριστικοί παράγοντες ανάμεσα στη ζωή και το θάνατο».

Ο κ. Τζαμτζής ευχαρίστησε θερμά τους εκπαιδευτές του ΕΚΑΒ Πέλλας, Βασίλη Μπακάλη και, Πέτρο Στανίση για την εξαιρετική και πολύτιμη συνεργασία τους

Κάντε το σχόλιο σας

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.