Κεντρική Μακεδονία

Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας για συμμετοχή στη διεθνή έκθεση “FOODEX SAUDI 2023”

31Προβολές
Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης Κεντρικής Μακεδονίας (ΠΤΑ ΚΜ), στο πλαίσιο της πολιτικής τους για την προβολή και προώθηση των προϊόντων της περιοχής, θα συμμετάσχουν στη διεθνή έκθεση τροφίμων και ποτών “FOODEX SAUDI 2023”, που θα πραγματοποιηθεί από τις 17 έως τις 20 Σεπτεμβρίου 2023 στο συνεδριακό και εκθεσιακό κέντρο Riyadh Intl. Convention & Exhibition Center του Ριάντ, στη Σαουδική Αραβία.
Η Σαουδική Αραβία αποτελεί πλέον σημαντικότατο μέρος ενός αναπτυσσόμενου τομέα παραγωγής και επεξεργασίας τροφίμων, που κερδίζει με βάση τον πληθυσμό και την αύξηση του εισοδήματος, την κρατική υποστήριξη, τις αλλαγές στον τρόπο ζωής και τη μεγάλη οικονομική συμμαχία που διατηρεί. Αποτελεί μια αγορά 34 δισεκατομμυρίων δολαρίων σε Catering και Food Services και ξοδεύει περίπου 70 δισεκατομμύρια δολάρια για την κατανάλωση τροφίμων εντός της χώρας.
Η “FOODEX SAUDI” αποτελεί την κορυφαία εμπορική έκθεση της Σαουδικής Αραβίας 100% αφιερωμένη στο χώρο της βιομηχανίας τροφίμων και ποτών. Πλήθος από επαγγελματίες επισκέπτες, ανάμεσα στους οποίους περιλαμβάνονται αγοραστές από κορυφαίες εταιρείες τροφίμων, εισαγωγείς, διανομείς, στελέχη της οργανωμένης λιανικής πώλησης, του χονδρεμπορίου και της μαζικής εστίασης, θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν προϊόντα από 50 και πλέον χώρες και να δημιουργήσουν ένα δίκτυο συνεργασιών με εκθέτες του αγροδιατροφικού τομέα, που παρουσιάζουν ένα ευρύ φάσμα παγκόσμιων προσφορών προϊόντων και λύσεων στον κλάδο των τροφίμων και των μη αλκοολούχων ποτών.
Στη φετινή 10η διοργάνωση της “FOODEX SAUDI”, η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας θα συμμετάσχει για πρώτη φορά, με σκοπό την αύξηση της αναγνωρισιμότητας, την ανάδειξη των αγροτικών ποιοτικών προϊόντων της (τροφίμων και μη αλκοολούχων ποτών), την ενίσχυση της εξωστρέφειας και τη δικτύωση των επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στον αγροδιατροφικό τομέα στην αγορά της Σαουδικής Αραβίας και της ευρύτερης περιοχής.
Για τη συμμετοχή στην εν λόγω έκθεση, η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας έχει προβεί σε ενοικίαση ειδικά διαμορφωμένου χώρου, με ειδικής κατασκευής και ιδιαίτερης αισθητικής περίπτερα, που θα καλύπτουν πλήρως τις ανάγκες προβολής των εκθεμάτων της Περιφέρειας.
Για την υλοποίηση των παραπάνω και την αρτιότερη συμμετοχή της Περιφέρειας στην έκθεση, παρακαλούνται οι ενδιαφερόμενες επιχειρήσεις που επιθυμούν να συμμετάσχουν για να προβάλουν τα προϊόντα τους μέσα από το ενιαία διαμορφωμένο περίπτερο της Περιφέρειας, να δηλώσουν το ενδιαφέρον τους (βλ. συνημμένο Έντυπο Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος) στα e-mail: g.karali@pkm.gov.gr ή dao@pkm.gov.gr το συντομότερο δυνατό και όχι αργότερα από την Τετάρτη 17 Μαΐου 2023.
Λόγω συγκεκριμένου αριθμού των stand, θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας για τη διάθεσή τους λαμβάνοντας υπόψη:
– τον εξαγωγικό χαρακτήρα της επιχείρησης και αν διαθέτει τις απαραίτητες πιστοποιήσεις
– τη δραστηριότητα της επιχείρησης και κατά πόσο συμβάλλει στην αύξηση της προστιθέμενης αξίας των προϊόντων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας
– την εκπροσώπηση όσο το δυνατό περισσότερων Περιφερειακών Ενοτήτων της ΠΚΜ
– τις επιχειρήσεις που δεν έχουν συμμετάσχει ξανά σε περίπτερο της Περιφέρειας σε διεθνείς εκθέσεις.
Βασική προϋπόθεση για τη συμμετοχή των επιχειρήσεων είναι τα προϊόντα τους να έχουν παραχθεί/ τυποποιηθεί/ μεταποιηθεί εντός της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, καθώς επίσης η επωνυμία της επιχείρησης ή η ετικέτα της συσκευασίας των προϊόντων να μην παραπέμπουν σε άλλη Περιφέρεια.
Παραμένουμε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε πληροφορία ή διευκρίνιση για την πρωτοβουλία της Περιφέρειας καθώς και για άλλες δράσεις εξωστρέφειας και υποστήριξης του Τμήματος Προβολής Αγροτικών Προϊόντων στα τηλέφωνα 2313330391 (Χαρίκλεια Τσιαμπαλή) και 2313330052 (Μαρία Ελευθεριάδου).

Στη σχετική ανακοίνωση που είναι αναρτημένη στην ιστοσελίδα της ΠΚΜ επισυνάπτεται η φόρμα συμμετοχής για τις ενδιαφερόμενες επιχειρήσεις.

Σχετικά Αρχεία
Αρχείο Τύπος Μέγεθος
ΠΚΜ FOODEX SAUDI 2023 ΦΟΡΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ pdf 246 KB

Κάντε το σχόλιο σας

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.